Dead or Alive Paradise 

Dead or Alive Paradise 2012-09-17T13:14:32
Ooit werd Dead or Alive Xtreme 2 in een welhaast legendarische review met een 99 beloond. Wouter heeft die tekst nooit gelezen, maar hij vond het cijfer volkomen terecht. Geen wonder dat hij zich de ballen uit z’n broek verheugde op DOA: Paradise: lichtzedige, digitale chickies in zakformaat! Ik heb al vaker toegegeven dat mijn smaak graag de extreme uiteinden van het gamespectrum opzoekt. Potjes GTA worden in huize Brugge afgewisseld met sessies Sims en ik heb zelfs menig uurtje in beide DOA: Xtremes gestouwd.
Ooit werd Dead or Alive Xtreme 2 in een welhaast legendarische review met een 99 beloond. Wouter heeft die tekst nooit gelezen, maar hij vond het cijfer volkomen terecht. Geen wonder dat hij zich de ballen uit z’n broek verheugde op DOA: Paradise: lichtzedige, digitale chickies in zakformaat!

Ik heb al vaker toegegeven dat mijn smaak graag de extreme uiteinden van het gamespectrum opzoekt. Potjes GTA worden in huize Brugge afgewisseld met sessies Sims en ik heb zelfs menig uurtje in beide DOA: Xtremes gestouwd.
Toegegeven, het eerste deel hiervan was een stuk vermakelijker dan de neocortex-verslappende verzameling minigames in deeltje twee (inclusief compleet onhaalbare achievements), maar het jetskiën heeft me nog wel een tijdje weten te vermaken en het volleyballen is misschien wel de enige digitale balsport die ik ooit beoefend heb… met plezier, dat is.
Komt die fun alleen maar van de kirrende, Japanse sletjuz en hun deinende rondingen? Heeft het geen fuck te maken met de gameplay, de verzameldrang of de uitdaging in het spel? Als ik zo Paradise zit te spelen, zou ik bijna denken van niet…

De glans is eraf

Dead or Alive ParadiseDe grootste teleurstelling in DOA: Paradise is absoluut het feit dat de chicks niet vochtig glimmend en onfeilbaar heuvelig op je schermpje getoverd worden. De graphics laten je wel lustig stuiterende boobies zien (iets wat allang niet meer op mijn lachzenuwen werkt maar een nieuweling zal er zeker om gniffelen) ze zijn echter niet rond genoeg om zelfs de meest van seks beroofde monnik ook maar een fractie van een prikkeling in de nederregionen te bezorgen. Je zou er bijna een Dead or Alive 1 flashback van krijgen, zo erg zijn de voorgevels gereduceerd tot dansende pixels!
Daarnaast vertonen de dames nog geen glansje of ander fijn detailtje, waardoor je nooit het gevoel krijgt met echt vleesch te maken te hebben. En zelfs als je geen trieste wanker bent die blijkbaar geen beter rukmateriaal dan dit kan vinden op deze zieke wereld, moet je toch toegeven dat dit gebrek de game naar beneden trekt.
 
Dead or Alive Paradise
Ruk = Minder ruk
In feite is Paradise gewoon DOA Xtreme 1 alleen dan met wat meer uitleg en rukkere graphics. En met rukker bedoel ik dan eigenlijk minder ruk, als je begrijpt wat ik bedoel.
Je kunt poolhoppen, volleyballen, een casino bezoeken en je kunt naar het strand gaan om foto’s te maken van de chickies.
Ondertussen moet je natuurlijk cadeautjes kopen voor je eilandgenoten en lijkt het unlocken van de ruim 150 Venus Clips per character een soort van doel van het spel. Noem het eerder kunstmatige spelrekking of zinloze bezigheidstherapie. De lange laadtijden rekken de boel helemaal tot eeuwen.

Scharen en 69'en
Dead or Alive ParadiseIk vind volleyballen op z’n DOA’s nog steeds vermakelijk: de actie is simpel maar uitdagend en de moeilijkheidsgraad gaat rap omhoog. Toch; ik heb al twee games lang ballen zitten meppen met de dames maar de vorige keren kon ik me tenminste nog enigszins verlekkeren op polygonen curves. Maak een draagbare versie van een game die al zeven jaar oud is maar dan zonder oogsnoep, want dat is Paradise, dan heb je… een lekke opblaaspop.
Ik stel voor dat ze in een volgende ‘eiland-DOA’ de mogelijkheid bieden om de ladies te laten scharen en 69’en, want dat kan wel eens hun enige redding zijn.

Conclusie
Altijd al DOA Xtreme 1 met mindere graphics en één extra meisje op je PSP willen spelen? Dan ben je nog een vreemdere dude dan ik, maar ga vooral je gang.

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord