Borderlands 2 PS Vita - Review 

Borderlands 2 PS Vita - Review 2014-07-13T16:44:33
Het is natuurlijk moeilijk om heel Borderlands 2 over te zetten naar de PlayStation Vita, maar het is toch gelukt. Elk persoon, elke quest en elk wapen, het is er allemaal! Het resultaat was helaas niet zo goed als we droomden, want Jan had nog wel aardig wat aan te merken op de Vita-versie...

De PS Vita blijft een heerlijk apparaatje waar simpelweg veel te weinig toffe games voor uitkomen. Remote Play is leuk maar wij willen originele content. En áls het dan al om een port gaat, dan graag van toptitels.

Op papier klonk Borderlands 2 dan ook als een heel goed idee, al leek ‘t mij aan de andere kant bijna onmogelijk om die succesvolle, over de top shooter-RPG hybride in z’n geheel over te zetten naar de PS Vita. Toch, ondanks de omvang van de game, is het ontwikkelaar Iron Galaxy gelukt, en daarvoor verdienen ze alle lof.

De vraag is echter: is de PS Vita wel geschikt om de gameplay van Borderlands 2 volledig tot z’n recht te laten komen?

Borderlands 2 Vita

Van stotterenstein

De verschillende klassen, de miljarden wapens, het looten, de komische dialogen, de toffe missies en de coole monsters… je vindt ze allemaal terug in deze handheld-versie. En dan krijg je er ook nog eens een shitload aan DLC bij. Nogmaals, dat het allemaal op een PS Vita gamecard past, is een klein wonder.

Maar dit wonder komt helaas met een prijs. Om te beginnen zijn de graphics en het geluid een stukje minder dan op de consoles en de PC. Grafische effecten zijn versimpeld en het geluid is minder scherp en helder dan voorheen. Maar goed, daar kun je mee leven en iedereen snapt dat je ergens op moet inleveren.

Minder goed te verstouwen is de framerate. Nu ben ik zelf een beetje moe van al die discussies over 30 f/s versus 60 f/s. Als de gameplay goed is en de game stabiel doet het weinig af aan de ervaring. Echter, in Borderlands 2 op de Vita kakt de framerate soms in tot onder de 15 en zeker met veel vijanden op je scherm, is ‘t dan van stotterenstein. En dat wil je niet.

Borderlands 2 Vita screenie

Onhandig

Wat ook niet helpt, zijn de controls die op de handheld gewoon minder lekker voelen dan op PC of console. Het touchpad gebruiken om te rennen, melee attacks uit te voeren én een granaat te gooien, is al tricky genoeg, laat staan als het zo nauw luistert als hier. Je doet dan ook regelmatig ongewilde acties, en dat resulteert te vaak in een onnodige dood.

Het richten voelt daarbij ook niet zo precies als je zou willen en omdraaien om belagers achter je neer te knallen, had eveneens wel wat vlotter gemogen.

Anders gezegd: de besturing voelt stroef, soms zelfs onhandig en vraagt behoorlijk wat gewenning. En de vraag is of je dat ervoor over hebt.

Afweten

Het zit de handheld van Sony niet mee. Voor de zoveelste keer laat een Vita-variant van een grote franchise het afweten. Borderlands 2 had qua gameplay en verhaal alles om een draagbare topper te worden, maar qua uitvoering laat het de gamer behoorlijk in de kou staan.

Conclusie 

SCORE: 60
De PS Vita barst bijna uit zijn voegen van alle content die deze game huisvest, maar dat leidt er tevens toe dat de handheld bij vlagen begint te roken. Eeuwig zonde.
De PS Vita barst bijna uit zijn voegen van alle content die deze game huisvest, maar dat leidt er tevens toe dat de handheld bij vlagen begint te roken. Eeuwig zonde.

REACTIES (37) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord