Assassins Creed Discovery 

Assassins Creed Discovery 2012-09-17T13:14:38
Over de PSP-versie van Assassin’s Creed was Jan niet zo tevreden (zie elders deze PU). De DS versie daarentegen wist hem echter aangenaam te verrassen. De DS had al eens eerder de dubieuze eer een AC avontuur te verwelkomen maar Altair’s Chronicles was een mislukte poging de 3D wereld van de ‘grote’ consoles over te zetten naar de handheld van Nintendo. Poging twee heet Discovery, schuift je in de sandalen van Ezio en speelt een stuk aangenamer dan zijn voorganger.
Over de PSP-versie van Assassin’s Creed was Jan niet zo tevreden (zie elders deze PU). De DS versie daarentegen wist hem echter aangenaam te verrassen.

De DS had al eens eerder de dubieuze eer een AC avontuur te verwelkomen maar Altair’s Chronicles was een mislukte poging de 3D wereld van de ‘grote’ consoles over te zetten naar de handheld van Nintendo. Poging twee heet Discovery, schuift je in de sandalen van Ezio en speelt een stuk aangenamer dan zijn voorganger.
Ubisoft heeft geleerd van z’n fouten, komt met een 2D sidescrolling platformer en lardeert die met wat versimpelde spelelementen uit Assassin’s Creed II op PS3 en Xbox 360, en dat pakt dus beduidend beter uit.

Ezio the hedgehog?

Assassin's Creed DiscoveryEzio beweegt lekker snel en hoe langer je rent zonder tussenpozen, hoe meer snelheid je opbouwt. Bij een grote jump rol je als een volleerde Sonic nog een tijdje door om je sprint naar de volgende richel te maken en opnieuw verder te springen en te klauteren.
Vooral in de eerste helft van het spel staat de platform gameplay in het zonnetje, terwijl de latere levels zich meer richten op stealth en combat. In sommige levels dien je binnen een bepaalde tijd van A naar B te sprinten en dan kun je confrontaties met guards maar beter mijden. Stealth levels vragen je zo onopvallend mogelijk te werk te gaan en hier gebruik je het beste je stealth kills. In de zogenaamde ‘regular’ missies is het aan de speler hoe hij zich van A naar B wil begeven.

Kleine mijlpaal
De combat is simpel maar doeltreffend waarbij stealth kills en counter attacks het beste uit de verf komen. Ik was onder de indruk van de animaties en de heerlijke sound effects die de brute kills vergezelden.
Ezio’s slachtpartijen komen nog eens extra fraai in beeld doordat de camera inzoomt op diens dodelijke moves. Een sprong richting vijand en die met je hidden blade uitschakelen, is bijkans net zo bevredigend als op de grote consoles! Een andere aangename verrassing is het feit dat alle dialoog gesproken is en dat mag een kleine mijlpaal heten.

Onlogisch
Assassin's Creed DiscoveryAC II: Discovery kent ook wat minpunten. Zo is de game aan de korte kant en het leveldesign veelal onlogisch. Soms ben je onnodig aan het back-tracken omdat je niet weet waar je naar toe moet, heb je geen idee waarom je die ene hendel nu hebt omgezet en de minimap biedt eveneens weinig tot geen soelaas.
Desondanks beschouw ik deze DS game als een meer dan redelijke aanvulling op de Assassin’s Creed franchise als zodanig.

Conclusie
Binnen de begrenzingen van het platform heeft Ubisoft een vermakelijk Assassin’s Creed avontuur afgeleverd.

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord