Animal Crossing: Let's Go to the City 

Animal Crossing: Let's Go to the City 2012-09-17T13:15:31
Ook zo genoeg van je leven in Nederland? Waar die kredietcrisis, de immigratieproblematiek, de klimaatverandering, het immer terreinwinnend individualisme, de potsierlijke poppenkast van de politiek, de toenemende criminaliteit en de onomkeerbare gevolgen van het ouder worden het verlangen naar een vervroegde euthanasie met de dag sterker maken? Verhuis dan vandaag nog naar Animal Crossing, waar al je zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Geloof het of niet, maar in Animal Crossing weten ze zelfs nog wat sneeuw is!

Kredietcrisis? Niet in Animal Crossing!
Kredietcrisis? In Animal Crossing moet iedereen keihard lachen om een dergelijk woord. Want dat is het: een woord. Als je het niet uitspreekt, is het er niet, niet in Nederland, en al helemaal niet in Animal Crossing.
Je begint je leven in Animal Crossing weliswaar met een kleine schuld voor je huis, maar met een beeeeetje handigheid heb je die de volgende dag al afgelost. Dat is ook niet zo vreemd, in een wereld waarin je betaald krijgt voor het fruit dat je uit de bomen schudt, de vissen en insecten die je vangt, de fossielen die je opgraaft en de spulletjes die je via internet kunt veilen. Als je een katapult hebt gekocht kun je zelfs kostbare cadeautjes uit de lucht schieten! Een Mario-behangetje bijvoorbeeld, hoe vet is dat?

Klimaatverandering? Niet in Animal Crossing!
In de bus naar Animal Crossing wordt je gevraagd de juiste tijd te bevestigen. Dat is niet voor niets, zoals eigenlijk niets voor niets en alles voor iets is, in Animal Crossing. De tijd in Animal Crossing verloopt gelijk aan die in Nederland, wat betekent dat het op dezelfde momenten licht en donker wordt, en dat je omgeving met de seizoenen mee verandert. Maar dan ook echt zoals het hoort, met zon in de zomer en sneeuw in de winter!
In Animal Crossing doen ze niet aan opwarming van de aarde en klagende ijsberen in Afrika vanwege spuitbussen en dat soort onzin. Daar houden ze gewoon niet van. Ze houden wel van feestdagen, en die worden dan ook zeer frequent gevierd.

Individualisme? Niet in Animal Crossing!
Wat is belangrijk in het leven? Geld? Action Figures? Anale seks? Nee natuurlijk niet! Die dingen zijn leuk voor een uurtje, maar dan heb je er genoeg van. Wat werkelijk belangrijk is in het leven, is het contact met je buren. En dan niet via de anus, maar via gesprekken. En cadeautjes.
Daar draait eigenlijk alles om, in Animal Crossing. Gesprekken en cadeautjes. Het is de bedoeling dat je elke dag een half uurtje tot drie kwartier in Animal Crossing doorbrengt, om gesprekken te voeren met je buren, en zo een soort van band te creëren. Als je het goed doet, en af en toe een klusje klaart, kun je mooie spulletjes krijgen en verzamelen. Dat klinkt saai, en dat is het ook. Maar het leven IS saai. In Animal Crossing doen ze daar tenminste niet moeilijk over.

Immigratieproblematiek? Niet in Animal Crossing!
Je kunt je angst voor vreemden maar beter thuis laten, als je naar Animal Crossing vertrekt. Want de buren wonen heel dicht op je, en ze hebben allemaal rare kleuren en vreemde rassen. De bevolking wordt deels willekeurig bepaald, maar kijk niet op als je buurman een gele poes is, of een groene aap, of een roze paard.
Vreemd genoeg blijken het best aardige beesten. Sterker nog: de droevigste momenten in Animal Crossing ontstaan als er personages vertrekken, niet als ze erbij komen. Je kunt de migratiestromen beperken door Connect 24-7 uit te schakelen, maar zo blokkeer je ook de mogelijkheid om zelf te kunnen migreren en bezoek van vrienden te ontvangen. Dus zet open die poort, en gun ieder het recht te gaan waar hij wil.

Ouderdomsverschijnselen? Niet in Animal Crossing!
Je kunt je kaal scheren, maar grijs word je toch. Ergens. En rimpels, ja daar ontkom je ook niet aan, hier in Nederland. Heeft met de wind van zee te maken.
In Animal Crossing hebben ze ook een zee, in het zuiden, inclusief branding, schelpen en soms zelfs aanspoelende kokosnoten, maar er is geen wind. Dus treden er geen ouderdomsverschijnselen op.
Beesten worden wel jarig, vergeet dat niet want je krijgt zelf ook een lekkere taart op je verjaardag. Maar iedereen blijft altijd lekker jong en fris ogen.
Mocht je toch eens een ander gezicht verlangen, dan ga je gewoon naar Shampoodle (geopend van 08.00 tot 21.00) om jezelf het gezicht van een Mii-personage aan te meten. De eerste keer is gratis. Maar denk wel even na voordat je je Hitler-hoofd opzet, want de tweede metamorfose kost je 3.000 bellen.

Criminaliteit? Niet in Animal Crossing!
Een slot op je deur? Niet nodig in Animal Crossing. Je buren zijn echt met je begaan, en zouden er niet over peinzen je spulletjes te pikken. Mocht je mensen uit de werkelijkheid toestemming geven om je dorp in Animal Crossing te bezoeken, dan is het misschien fijn om te weten dat ze de spullen in je huis niet op kunnen pakken.
Is er dan helemaal geen criminaliteit in Animal Crossing? Nou ja, geen zware criminaliteit, maar Red de Kat houdt zich wel bezig met duistere praktijken, en hij verkoopt je zonder blikken of blozen vervalsingen van beroemde schilderijen. En als menselijke bezoekers een vandalistische inborst hebben, kunnen ze wél de bomen in je dorp omkappen en schuttingtaal op het gemeentebord kalken, dus wissel geen vriendcodes uit met Maarten en Wouter.

Politiek geneuzel? Niet in Animal Crossing!
Meneer de voorzitter blablabla. En videogames zijn waarschijnlijk slecht, dus laten we militairen naar de woestijn sturen en proberen geen kiezers voor het hoofd te stoten.
Niks mis met de politiek in Nederland, natuurlijk. Maar de politiek in Animal Crossing is veel beter. Want daar voert burgemeester Tortimer het bewind, en die schildpad is openlijk dement. En schaamteloos wreed, want hij heeft er geen probleem mee een kalkoen uit te nodigen als eregast voor het oogstfeest (27 november)… omdat hij hem op wil eten!
Belangrijke beslissingen worden gelukkig gemeenschappelijk genomen. Heb je bijvoorbeeld genoeg bellen gedoneerd om een windmolen te kunnen plaatsen, dan mag iedere dorpsbewoner zijn voorkeur uitspreken over de locatie ervan. Democratie, noemen ze zoiets.

Halen als...
- Je vaak reacties plaatst op de site van De Telegraaf.
- Je het stiekem jammer vindt dat je ouders op je verjaardag geen slingers meer ophangen.
- Je eigenlijk LittleBigPlanet wilt spelen, maar geen PS3 bezit.

Conclusie
Animal Crossing City voelt aanvankelijk als een port of remake van de voorgangers, en tot op bepaalde hoogte is het dat ook. Tegelijkertijd is dit wel de mooiste, grappigste en meest uitgebreide versie van het Animal Crossing-concept, wat het moeilijk maakt tot het juiste cijfer te komen. Mocht je een echte fan zijn of het ook wel eens willen proberen, dan doe je hiermee in ieder geval geen miskoop.

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord