Ace Combat Joint Assault 

Ace Combat Joint Assault 2012-09-17T13:14:25
Aan piloten worden zowel fysiek als mentaal de allerhoogste eisen gesteld. Gelukkig maar, want je moet er niet aan denken dat gasten als onze redacteuren zich in het luchtruim zouden begeven. Gelukkig kunnen wannabe piloten als Jeroen lekker op de PSP hun rondjes vliegen. Ace Combat is een spelletje voor de volhouders. Nadat ik zo’n driekwart van de game had afgewerkt, was ik in ieder geval helemaal klaar met die rondjes vliegen, tankjes bombarderen en andere straaljagers uit de lucht schieten.
Aan piloten worden zowel fysiek als mentaal de allerhoogste eisen gesteld. Gelukkig maar, want je moet er niet aan denken dat gasten als onze redacteuren zich in het luchtruim zouden begeven. Gelukkig kunnen wannabe piloten als Jeroen lekker op de PSP hun rondjes vliegen.

Ace Combat is een spelletje voor de volhouders. Nadat ik zo’n driekwart van de game had afgewerkt, was ik in ieder geval helemaal klaar met die rondjes vliegen, tankjes bombarderen en andere straaljagers uit de lucht schieten.
Het grootste probleem zit ’m vooral in de maps. Natuurlijk is het leuk om over Parijs of Londen te vliegen, maar wat heb je er aan als het er uitziet als een level uit het 8-bit tijdperk dat je door een vergrootglas zit te bekijken? Op de grond zie je alleen maar pixels en kun je echt de Champs-Élysées niet van de Nieuwegracht in Haarlem onderscheiden. Oké, aan de Eiffeltoren kun je zien dat je boven Parijs zit, maar ik heb toch sterk het vermoeden dat de PSP grafisch tot meer in staat is dan dat Ace Combat ons nu voorschotelt. 

MovesAce Combat Joint Assault
Maar niet alleen de looks vallen een tikkeltje tegen, ook de besturing zelf is teleurstellend. Het stuurt weliswaar lekker simpel allemaal maar ik mis snelheid, ik mis oorverdovende explosies, spectaculaire moves om raketten te kunnen ontwijken.
Ik speelde onlangs even een preview versie van genregenoot HawX, en hoewel die game me verder voor geen meter kon boeien, had Ace Combat best wat mogen hebben van de afwerking van deze game.
Ace Combat is zeker geen slechte game maar spannend en sprankelend wordt het nooit. Geen moment zit je op het puntje van je stoel. Ace Combat is zoals het al jaren is: een solide game waarin je lekker op je gemak dogfights uit kunt vechten, niets meer en ook niets minder.
Hoewel; je kunt de game ad-hoc (met elkaar) met maximaal vier man spelen en online (tegen elkaar) met acht man, en dat is dan natuurlijk wel weer grappig.

Conclusie
Ace Combat: Joint Assault doet niet zo heel veel nieuws en dus ook niet zo heel veel fout, maar spectaculair is het ook niet.

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord