Ace Attorney Investigations Miles Edgeworth 

Ace Attorney Investigations Miles Edgeworth 2012-09-17T13:14:36
Op deze pagina zou eigenlijk de review van Ace Attorney: Miles Edgeworth moeten staan, maar dat kan niet vanwege de piraten. Ja, je leest het goed, piraten. Jurjen wilde de game aanschaffen, maar kon hem nergens krijgen, omdat er teveel piraten in de Benelux zijn. Daarom heeft Jurjen de politie gebeld, want het moet toch niet gekker worden. Maar natuurlijk werd het dat wel…Jurjen: Spreek ik met de politie? Ik wilde aangeving doen van eh, een vermissing. Misschien zelfs een misdrijf.
Op deze pagina zou eigenlijk de review van Ace Attorney: Miles Edgeworth moeten staan, maar dat kan niet vanwege de piraten. Ja, je leest het goed, piraten. Jurjen wilde de game aanschaffen, maar kon hem nergens krijgen, omdat er teveel piraten in de Benelux zijn. Daarom heeft Jurjen de politie gebeld, want het moet toch niet gekker worden. Maar natuurlijk werd het dat wel…

Jurjen: Spreek ik met de politie? Ik wilde aangeving doen van eh, een vermissing. Misschien zelfs een misdrijf.
Politie: Ja, detective Gumshoe hier.
Jurjen: Gumshoe? Van de Ace Attorney-serie?
Gumshoe: De enige echte.
Jurjen: Wow, wat een toeval. Ik bel namelijk over de nieuwe Ace Attorney. Die met Miles Edgeworth. Ik werk voor de PU en wilde graag een review…
Gumshoe: Zo zo, dus je bent geïnteresseerd in dat spel?
Jurjen: Ja, inderdaad. Alleen kan ik het nergens vinden. De winkelbediendes weten er ook niets van. Dus dacht ik…
Gumshoe: Het komt door de piraten.
Jurjen: Piraten?
Gumshoe: Ja, de piraten.

Het beste deel
Ace Attorney Investigation Miles EdgeworthGumshoe: De piraten in de Benelux stelen spellen via internet. En daarom wordt de nieuwe Ace Attorney hier niet uitgegeven. En terecht, want wij moeten ook eten, natuurlijk. Al zijn het kant en klare maaltijden.
Jurjen: O, is dat het. Nou, jammer. Maar zou…
Gumshoe: Ja, reken maar dat dat jammer is. Want ik heb hier zelf natuurlijk wel een exemplaar van het spel, en het is niet mis. Wat zeg ik, het is verreweg het beste deel uit de serie.
Jurjen: Het beste? O, dus niet gewoon meer van hetzelfde?
Gumshoe: Dacht je dat? Nou, dat had je dan mis! Dit keer speel je namelijk niet met die achterlijke advocaat maar eindelijk eens met iemand die aan de goede kant van de wet staat. De strafpleiter Miles Edgeworth, om precies te zijn.

Logica
Jurjen: Dus je speelt niet met Phoenix Wright? Jammer.
Gumshoe: Weet je wat jammer is? Dat de jeugd van tegenwoordig denkt overal maar recht op te hebben, en geen respect meer heeft voor mijn en dijn. Dat is jammer.
Jurjen: Goed, ik moest maar weer eens...
Gumshoe: En het verschil tussen Phoenix Wright en Miles Edgeworth, is dat die eerste niet weet hoe hij logica moet gebruiken en die tweede wel. Hij vindt een paar aanwijzingen die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, maar dan gaat hij toch naar het touchscreen om twee van die dingen met elkaar te verbinden. Dat heb ik die Wright nog nooit zien doen. Jij wel?
Jurjen: Nee, nou bedankt voor…
Gumshoe: En heb je Wright wel eens zien lopen?

 

Ace Attorney Investigation Miles EdgeworthAce Attorney Investigation Miles Edgeworth

Lopen
Jurjen: Lopen?
Gumshoe: Ja, lopen. Gewoon rondlopen. De benen strekken. Stappen zetten. Om naar bewijsmaterialen te speuren bijvoorbeeld. Heb je hem dat wel eens zien doen?
Jurjen: Volgens mij roept mijn vrouw me, ik…
Gumshoe: Nee precies, dat deed die advocaat nooit, lopen. Maar Miles Edgeworth wel hoor. Hij loopt gewoon als een sprite door zijn eigen kantoor als daar een moord is gepleegd. En hij loopt net zo gemakkelijk door de lounge van een vliegtuig om naar sporen te speuren. Of, eh, door een saloon.
Jurjen: Goh, nou, dat klinkt interessant. Ik zal…
Gumshoe: Ja joh, ik stuur je mijn exemplaar wel op, dan kun je het zelf bekijken. Voor dat blad van je. Als je vervolgens maar niet vergeet hem weer terug te sturen, want ik weet waar je huis woont.

Conclusie
Dit zou best wel eens het beste deel in de serie kunnen zijn. Er is meer variatie in omgevingen en scenario’s, terwijl slim gebruik van de nieuwe ‘Logic’-optie veel voldoening schenkt. Dat de rest bij het oude is gebleven, daar zullen de liefhebbers van de even dwaze als scherpe dialogen niet van wakker liggen.

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord