Academy of Champions 

Academy of Champions 2012-09-17T13:14:51
Jeugdige fans van Harry Potter, Pokémon en voetbal opgelet, want Jurjen speelde een spelletje waarin elementen uit deze drie fenomenen op een interessante manier samenkomen. Hoewel dit spelletje vooral voor de jeugd lijkt bedoeld, is het de niet meer zo jeugdige Jurjen ook goed bevallen.


De vergelijking met Harry Potter dringt zich op zodra je de Academy binnenwandelt. Je bent een balkunstenaar met bijzondere talenten, er zijn verschillende kliekjes leerlingen die elkaar niet uit kunnen staan, en naast de ‘goede’ leraar Pelé (een voetbalheld uit de tijd dat Ed nog lang haar had) zijn er ook leraren die minder goede bedoelingen met je hebben.
De voetbalactie bestaat uit minigame-achtige trainingen en heuse wedstrijden die je volgens de structuur van een kalender voor je kiezen krijgt, onderbroken door praatjes met andere leerlingen en mogelijkheden om verdiende ervaringspunten over je spelers te verdelen en nieuwe spelers te rekruteren.

Sterkere spelers
Die rekruteringsmogelijkheden zijn verantwoordelijk voor het Pokémon-gevoel. Want hoe dierbaar je eerste teamgenoten je ook zijn, helemaal als je ze maximaal hebt opgewaardeerd met zuurverdiende ervaringspunten, uiteindelijk wil je ze toch vervangen door de sterkere spelers die in de loop van het spel beschikbaar komen.
Dat je team van vijf spelers gaandeweg steeds sterker wordt, zet natuurlijk ook zijn stempel op de gameplay.
Als je vindt dat je poppetjes aanvankelijk niet hard genoeg lopen of te zacht schieten, dan moet je dus vooral verder spelen, want je kunt ze op alle vlakken verbeteren.

Evenwicht
Je had het vast wel geraden, maar de voetbalactie is niet realistisch. Er zijn bijvoorbeeld special moves die je speler in een wervelwind veranderen, en soms trappen Rabbids, Altaïr, een Perzische prins, Sam Fisher en andere Ubisoft-figuren ook gezellig een balletje mee.
De special moves en acties die je vrijspeelt zijn altijd wel bruikbaar, maar gelukkig nooit zo krachtig of onstuitbaar dat ze de tegenstander hulpeloos in zijn hemdje zetten.
Minpuntjes vind ik de vele laadschermen en de net zo overbodige toevoeging van MotionPlus- en Balance Board-functies (beide mag je negeren) maar verder lijkt over elk onderdeel goed nagedacht.
Er is vast lang getest en geschaafd om alles zo mooi met elkaar in evenwicht te krijgen, en het resultaat is er dan ook naar!

Conclusie
Het is voetbal maar dan anders, en ik kon me er wel in vinden. Door de RPG-achtige structuur en mogelijkheden je team steeds sterker te maken, is dit volgens mij ook de eerste voetbalgame die in je eentje lang leuk blijft!
 

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord