2010 FIFA World Cup South Africa 

2010 FIFA World Cup South Africa 2012-09-17T13:14:32
Het WK is één groot commercieel circus en dus verschijnt er een gelijknamige voetbalgame. De vraag voor open doel is: kopen, of gewoon lekker FIFA 10 blijven spelen? Aan JJ om het antwoord in te koppen. In het verleden waren de FIFA WK- en EK-edities niet meer dan geldklopperij, met als dieptepunt de ‘Road to the WK’-game waarin je slechts de kwalificatie kon simuleren. Maar voordat je weer keihard over EA heen schijt, in het geval van FIFA WORLD CUP 2010 moet ik ze echt verdedigen.
Het WK is één groot commercieel circus en dus verschijnt er een gelijknamige voetbalgame. De vraag voor open doel is: kopen, of gewoon lekker FIFA 10 blijven spelen? Aan JJ om het antwoord in te koppen.

In het verleden waren de FIFA WK- en EK-edities niet meer dan geldklopperij, met als dieptepunt de ‘Road to the WK’-game waarin je slechts de kwalificatie kon simuleren.
Maar voordat je weer keihard over EA heen schijt, in het geval van FIFA WORLD CUP 2010 moet ik ze echt verdedigen.
Ten eerste omdat het FIFA 10.33 is geworden. Een licht verbeterde versie van het toch al zo goede FIFA 10. Ten tweede omdat EA de game tjokvol heeft gestopt. En ten derde omdat EA zich niet echt richt op de hardcore FIFA 10 speler, maar meer op de idioten die straks tijdens het WK weer met een kaas op hun hoofd rondlopen: de casual voetbalfan. Dat merk je bijvoorbeeld aan de vibe van de game die überhappy is en de mogelijkheid om het hele spel met twee knoppen te spelen.
Maar dat wil nog niet zeggen dat jij, de hardcore FIFA-fan, niet zou kunnen genieten van FWC2010!

Verbeteringen

2010 FIFA World Cup South AfricaIn principe speel je FIFA 10 maar niet te ontkennen valt dat die game op enkele punten fraai verbeterd is. Zo verloopt het spel sneller, bewegen de spelers net iets beter, lijken er meer verrassende goals te vallen, lopen de keepers niet meer als een dolle uit, zijn lobjes stukken moeilijker en is de schouderduw duidelijker aanwezig.
Ook de penalty, die ik in FIFA 10 blind kon inschieten, is op de schop gegaan. Goed mikken is nu niet meer genoeg; je moet ook een blokje in het midden van een balkje laten stoppen (zoals bij golfgames vroeger). Dat is een vertaling van de druk die een speler voelt. En bij een penalty bij de stand 0-0, drie minuten voor tijd, zal het blokje sneller bewegen.
Grafisch oogt de game eveneens beter, hoewel het publiek echt te tergend voor woorden juicht (zie kader).
Het allerbelangrijkste is echter dat al die kleine tweaks er samen voor gezorgd hebben dat FWC2010 net weer ietsje soepeler speelt dan FIFA 10. Het loopt allemaal wat vloeiender, je kunt meer soorten aanvallen opzetten, er zit meer verrassing in het spel, je kunt beter verdedigen, etc. Het zijn geen dramatische veranderingen, maar wel veranderingen die elke FIFA-fanaat zal opmerken.

Multiplayer
Naast een tjokvolle singleplayer (WK, 199 landen aanwezig, ‘Story of Qualification’ waar je memorabele momenten naspeelt en misschien straks ook wel via DLC de hoogtepunten van het WK en ‘Captain your Country’ waarin je jezelf als speler via het B-team naar de hoofdmacht dient te spelen en dan het WK moet zien te winnen) gaat FWC2010 ook online los.
Je kunt bijvoorbeeld het WK naspelen waarbij EA voor jou als Nederlander tegenstanders zoekt die met Denemarken, Japan of Kameroen spelen. Ook worden er bij winst, op de ranking meer punten gegeven aan een team met minder sterren zoals Paraquay of Noord Korea om te voorkomen dat iedereen straks met Spanje, Brazilië of Oranje (met de echte namen) gaat spelen.
 

2010 FIFA World Cup South Africa
De beste
Ik ga niet roepen dat je deze nieuwe WK-editie van FIFA absoluut moet kopen als je FIFA-fan bent, maar ik kan na een dag of twee spelen al niet meer met FIFA 10 spelen.
Ik wil het beste voetbalspel spelen, en dat is FWC2010. Fok die crappy happy layout en commercie dan maar.

Conclusie
Ik heb niet zo veel met Oranje (ben meer een clubman) maar ik heb wel wat met de nummer één footie, en dat is FIFA World Cup 2010!

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord