Zelf een online game maken: hoe doe ik dat?  

Zelf een online game maken: hoe doe ik dat? 2021-01-11T17:05:48
Is het altijd al je droom geweest om een eigen spel te ontwikkelen? Wellicht is zo’n spel dichterbij dan je op voorhand denkt.

Dit artikel is een promo van Combell. Lees hier wat dit betekent.

Je hebt meerdere opties als je je eigen spel wilt ontwikkelen. Kies bijvoorbeeld voor een simpel klikspel, welke je middels een bestaand script naar je eigen hand kunt zetten. Leer te programmeren, bijvoorbeeld in talen als PHP en Javascript om het bestaande script aan te kunnen passen en van nieuwe functies te kunnen voorzien. Je kunt er vanzelfsprekend ook voor kiezen om het script helemaal zelf te schrijven. 

Lastiger wordt het, wanneer je voor een spel kiest in een virtuele 3D-wereld. Kies je toch voor deze uitdaging? In dat geval kan Unity een programma zijn, dat je helpt om jouw droom te verwezenlijken. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Eigen game maken

Aan de slag met een klikspel

Onder een klikspel verstaan we een spel, waarin alles 2D is vormgegeven. Doel van het spel is om middels de juiste keuzes steeds iets verder te komen. Dit kan door macht te verwerven, door deel te nemen aan competities, enzovoorts. Een simpel pakket Wordpress hosting kan voor zo’n spel al voldoende zijn. Je hebt geen grote server nodig om spelers tegen elkaar te kunnen laten spelen, daar het verkeer beperkt is. Er zijn online scripts te vinden, die als basis kunnen dienen voor je eigen klikspel. Zoek er eens naar en leer meer over PHP en HTML, om deze scripts aan te passen.

Tip: meer uitdagend is het, wanneer je het spel volledig zelf opbouwt! Je kunt je hierbij vanzelfsprekend wel laten inspireren door een bestaand script.

Unity gebruiken voor een 3D omgeving

Zoek je meer uitdaging dan het ombouwen van een bestaand script in PHP en HTML? In dat geval kun je aan de slag gaan met Unity. Het is een programma, waarmee je een zelfontworpen 3D wereld vorm kunt geven. Ook kun je hier personen en andere figuren aan toevoegen, die het in het spel tegen elkaar opnemen. Om een dergelijk spel vervolgens online te kunnen zetten heb je meer nodig dan een klein pakket. Kijk eens naar de webhosting van Combell. Je vindt er verschillende pakketten die geschikt zijn voor de grotere bestanden, zoals die geproduceerd worden door Unity.

Houd er rekening mee dat het ontwikkelen van games in Unity niet eenvoudig is. Probeer jezelf eerst te verdiepen in deze software door bijvoorbeeld een aantal trainingen te volgen. Ook op YouTube is veel content te vinden over de wijze waarop Unity gebruikt kan worden voor het ontwikkelen van je eigen game.

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord