Zin in: Halo 5: Guardians 

Zin in: Halo 5: Guardians 2014-12-31T11:42:21
2015 wordt een topjaar en wij hebben er zin an! Zo veel zin dat we de hele PU.nl crew hebben gevraagd om hun meest geanticipeerde game van 2015 te beschrijven. Tijdens de feestdagen lees je elke dag twee van die lappen tekst, met vandaag Halo 5 en Evolve.

Ergens in 2015 kunnen we Halo 5: Guardians verwachten, de tweede ‘echte’ Halo-game van ontwikkelaar 343 Industries. Kort na het afronden van de ontwikkeling van Halo 3, besloot Bungie dat het tijd werd voor wat anders, en zijn ze gestopt met de serie en gingen ze werken aan een nieuw project, wat we vandaag de dag kennen als Destiny. Microsoft behield de rechten van de serie en opende zijn eigen Halo-studio, 343 Industries.

Halo 5: Guardians is het tweede deel van de trilogie waar 343 Industries volledig aan het roer staat. Natuurlijk, ze hebben de multiplayer-servers van Halo: Reach overgenomen en ook de eerste Halo omgetoverd tot een prachtige Anniversary-edition, maar met Halo 4 begon het grote avontuur voor de ontwikkelstudio pas echt. Want kan 343 het kindje van Bungie overnemen, of gaat de serie nu floppen?

Halo 5

 

Jameson Locke

Halo 4 liet zien dat 343 Industries op zich een degelijke Halo-game kan neerzetten, maar het bracht ons geen grote vernieuwingen. Ik ben dan ook razend benieuwd wat ze met Halo 5: Guardians gaan doen. Er is nog erg weinig over de titel bekend, maar we kunnen wel weer met twee verschillende personages in de campaign spelen, net als in Halo 2.

Halo 5

Lieutenant Commander Jameson Locke is namelijk een speelbaar personage. We zien Locke voor het eerst in Halo: Nightfall, de serie waar Ridley Scott en zijn productiehuis aan werken. Locke wordt geportretteerd door Mike Colter, en hij doet ook de voice acting in de game. Wat we tot nu toe weten, is dat Locke en zijn gespecialiseerde team op zoek zijn naar de Master Chief, gezien deze AWOL is en de ONI-soldaten toch wel benieuwd zijn waar onze held uithangt. Waarschijnlijk spelen we dan ook stukken waarin Locke op zoek is naar The Chief, naast de gebruikelijke delen met The Master Chief. Ik ben benieuwd wat dit doet op het gebied van verhaalvertelling en of er een bepaalde synergie tussen de twee is.


Multiplayer heisa

De multiplayer van Halo is altijd een belangrijke factor in de game. Want naast de toffe campaign die je alleen of samen kunt spelen, is de multiplayer waarschijnlijk de plek waar je de meeste tijd doorbrengt. De multiplayer heeft voor aardig wat discussies gezorgd, want is deze multiplayer nog wel Halo-waardig of krijgen we een Call of Duty-achtige shooter in space? Met Halo 4 werd al het een en ander gesleuteld aan de multiplayer, maar in deel 5 gaan we een stukje verder.

Halo 5

Het ziet er naar uit dat Aim Down Sights nu van belang is en wel degelijk je accuracy verbetert, in tegenstelling tot wat 343 ons wijsmaakte. De beelden van de beta liegen er niet om. Dit zorgt ervoor dat de game veel meer aanvoelt als een Call of Duty en niet meer het vertrouwde, lompe schieten van Halo bevat. 

De multiplayer van Halo stond altijd bekend als een logge shooter, waarin je eerst zo tactisch mogelijk het schild probeert te vernietigen van je tegenstander middels een goedgemikte granaat, om vervolgens een kogelregen dezelfde richting op te sturen, of als de vijand dichtbij genoeg is, een welgeplaatste mep. Schieten gaat in ieder geval iets tactischer worden, gezien je nu LT ingedrukt moet houden voor betere accuracy.

Halo 5

Ik ben benieuwd wat Halo 5: Guardians gaat doen op zowel het gebied van singleplayer en multiplayer. Op beide vlakken kunnen de aanpassingen goed uitpakken, of totaal de plank misslaan. Ergens dit jaar kunnen we Guardians verwachten en kunnen we zien of verandering van spijs doet eten, of dat we zo gewend zijn aan het Bungie-sausje en écht geen Halo 5: Advanced Warfare willen.

REACTIES (21) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord