Zin in 2015: The Witcher 3: Wild Hunt 

Zin in 2015: The Witcher 3: Wild Hunt 2014-12-25T12:22:21
2015 wordt een topjaar en wij hebben er zin an! Zo veel zin dat we de hele PU.nl crew hebben gevraagd om hun meest geanticipeerde game van 2015 te beschrijven. Tijdens de feestdagen lees je elke dag twee van die lappen tekst, met vandaag The Witcher 3 en The Division.

We werden heel 2014 lekker gemaakt met bloedgeile beelden van de nieuwe Witcher game, en met succes. Hoewel we dit jaar getraind zijn om door hypes heen te prikken zijn mijn verwachtingen voor de Witcher 3 groter dan de hoeveelheid swag die uit Geralts porieën loopt. Dit komt mede door de trailers - filmische hoogstandjes en een mijlpaal voor games als je ‘t mij vraagt. Met de derde installatie van hun op boeken gebaseerde RPG-serie gaat CD Projekt RED een paar grote veranderingen maken.

The Witcher 3

 

Gifkikker

Ten eerste stapt de Poolse ontwikkelaar af van de single-character benadering die ze in deel 1 en 2 hadden. In The Wild Hunt kan je ook spelen als Ciri, een dame die als een soort pleegkind onder Geralts hoede is. Het is niet zo dat je kiest voor één van de twee, maar op gezette punten in het spel zal je in haar huid kruipen. In The Witcher 2 waren er ook al kleine momenten waarin je als iemand anders speelde, maar het wordt nu een fundamenteel onderdeel van het verhaal.

Zoals zo ongeveer elke game uit 2014, zal in 2015 ook The Witcher 3 een open wereld worden. De vorige games waren enigszins lineair, maar in deel 3 zal Geralt een wereld betreden waarin hij niet alleen vrij is om te gaan en staan waar hij wil, maar die ook nog eens 35 tot 40 keer groter is dan zijn voorganger. De wereld is opgebroken in drie grote locaties: een grote stad genaamd Novigrad, een moeras dat No Man’s Land heet en een derde locatie die bedekt zal zijn met sneeuw.

De combat wordt in een nieuwe vorm gegoten waarin Geralts Witcherzintuigen een grote rol gaan spelen en waarin de combat preciezer bestuurd kan worden door de speler. Wanneer je genoeg kennis opbouwt over een bepaalde vijand, kan je tijdens een gevecht je Witcher Senses activeren, waardoor belangrijke organen en zwakke plekken van het monster worden blootgelegd. Hierdoor kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om in slow motion je zwaard door de gifklier van een vampier te steken, waardoor de reflectieloze Dimmu Borgirfan je niet langer kan vergiftigen.

The Witcher 3

 

Poolse schermcursus

In een donkere wereld als die van The Witcher wordt om elke verkeerde blik het zwaard getrokken, dus is Geralt naar een Poolse schermcursus gestuurd om wat nieuwe moves te leren. Hij kan nu een guard stance aannemen waardoor hij tegelijkertijd kan afweren en bewegen, light en heavy aanvallen hebben een speciale aanval die je kan krijgen door te levellen en hij heeft meer mogelijkheden gekregen om aanvallen te ontwijken. Ook zijn magische signs hebben een upgrade gekregen, want elke sign zal nu zijn eigen tweede mode hebben, een soort alternative fire. Dat betekent dus twee keer zoveel magic skills!

Er zijn nog veel meer redenen om nu al enthousiast te raken over de nieuwe Witcher game, maar de grootste is natuurlijk het gevoel dat de duistere en rauwe wereld van The Witcher over je uitstort. De politieke onrust in de wereld, de constante strijd om macht diede wereld in zijn greep houdt, de walgelijke monsters, de keiharde keuzes die je moet maken die de hele wereld beïnvloeden… het is een goede tijd om een gamer te zijn.

REACTIES (28) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord