Zin in 2015: The Legend of Zelda 

Zin in 2015: The Legend of Zelda 2014-12-30T17:23:55
2015 wordt een topjaar en wij hebben er zin an! Zo veel zin dat we de hele PU.nl crew hebben gevraagd om hun meest geanticipeerde game van 2015 te beschrijven. Tijdens de feestdagen lees je elke dag twee van die lappen tekst, met vandaag No Man's Sky en The Legend of Zelda.

2015 wordt -net als 2014- het jaar van Nintendo. Een nieuwe Star Fox en Splatoon zullen sowieso flink wat mensen blij maken, maar het neusje van de zalm zal ongetwijfeld The Legend of Zelda voor de Wii U gaan worden. Hoe ik dat nu al weet nadat ik pas een kleine vijf minuten aan beeldmateriaal heb gezien? Simpelweg omdat het een nieuwe Zelda is natuurlijk. Maar ik zou een waardeloze redacteur zijn als dat de enige reden is die ik aandraag.

Zelda

 

The Elder Scrols: Zelda edition

Al na de eerste woorden die werden gesproken over de nieuwe Zelda was ik blij. Het zou namelijk meer open world worden, meer zoals A link Between Worlds. En dat is goed nieuws, want de handheld game was heel erg goed. Voornamelijk omdat het niet zo’n typische ‘Zelda-volgorde’ heeft, maar omdat je zelf mag beslissen welke kant je op gaat. Zodra dit wordt doorgevoerd op een grote schaal voor de Wii U Zelda, dan mag je best aannemen dat iedereen straks weken verliest aan deze titel.

Daarnaast hoop ik dat Nintendo je niet meer zo aan de hand neemt. Ik vind het lief van ze hoor, maar ik hoef niet elke keer wanneer ik een blauwe rupy uit een kistje trek te horen dat dat ding vijf rupees waard is. Na twee decennia Zelda spelen, weet ik dat soort dingen wel. Ook ga ik er vanuit dat de kerkers in Zelda niet alleen verplichte kost is. Wat ik daarmee bedoel is dat kerkers normaliter een keer bezocht worden, je in elke kamer het nodige doet en uiteindelijk de baas verslaat. Vervolgens kom je er nooit meer. Het zou mooi zijn als er redenen zijn om die kerkers vaker te bezoeken voor optionele doeleinden.

Het lijkt me trouwens ook heel tof als Hyrule meer als een groot geheel wordt neergezet in plaats van veel verschillende kleine nederzettingen. Een grote smeltkroes van Hyliaanse nationaliteiten. Een plaats waarin Gorons en Zorans tussen de mensen banjeren op zoek naar een red potion ofzo. Een levende wereld met meer interactie tussen NPC’s onderling. (Voor meer dingen die ik wil zien in, kan je trouwens ook even deze feature checken.)

Zelda 

Adventure time

Een nieuwe Zelda motherfuckers!! Het is alweer 4 jaar geleden dat Skyward Sword verscheen, en hoewel ik dit een toffe game vond, sloeg het op verschillende punten de plank mis. Het gevoel voor exploratie en avontuur was een beetje matig vanwege de dowsing techniek, en het mooiste aan Zelda games is juist dat... Van wat ik in de gameplay-beelden zag, werd ik ontzettend blij. De world map is enorm en als het Nintendo lukt om deze wereld te vullen met genoeg activiteiten, dan wordt dit een Zelda die de 100+ uurtjes makkelijk aan gaat tikken!

2015 wordt een goed jaar vrinden! Let op mijn woorden!

REACTIES (41) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord