Zin in 2015: Just Cause 3 

Zin in 2015: Just Cause 3 2014-12-29T09:51:04
2015 wordt een topjaar en wij hebben er zin an! Zo veel zin dat we de hele PU.nl crew hebben gevraagd om hun meest geanticipeerde game van 2015 te beschrijven. Tijdens de feestdagen lees je elke dag twee van die lappen tekst, met vandaag Just Cause 3 en Metal Gear Solid 5.

Als ik ergens een groot fan van ben in games is het de mogelijkheid om te gaan en te staan waar mijn chaotische hersenstelsel zich het beste bij voelt. Met de grootste open wereld die ik me kan herinneren is Just Cause 2 de ideale speeltuin voor mij op de last-gen geweest. Met Just Cause 3 krijgen we ongeveer een even grote map alleen dan nu niet in Azië maar in Zuid-Europa.

Just Cause 3


Just Cause geeft je vleugels

De grappling hook waar je verschillende objecten mee aan elkaar kunt koppelen keert terug, net als je parachute. Nieuw in de game is de wingsuit, waarmee je makkelijker en sneller door het enorme landschap kunt navigeren. De focus ligt in deel drie weer op het veroorzaken van chaos en mayhem. Zo kun je nu, naast alle tools die je al had in het vorige deel, ook een airstrike in roepen om de personen met een ander standpunt te laten verdwijnen. Het avontuurlijke aspect van het verkennen van de enorme wereld is flink onder handen genomen door de studio. Zo wordt de gameplay veel verticaler en zijn er nu verborgen grotten die je kunt gaan verkennen in een wereld die 1000km² groot is.

Just Cause 3


#HYPE

Ik heb nu alweer zin om ergens een vliegtuig te ontvreemden en naar een vijandige legerbasis te gaan. Vervolgens klim ik uit het vliegtuig en ga ik op het dak staan terwijl het heel laagvliegend de barakken van mijn conflictpartner passeert. Vanaf de dak van dit vliegtuig probeer ik vijanden met de grappling hook vast te maken aan het vliegtuig, terwijl ik er vanaf spring voordat het een berg invliegt. Het zijn deze creatieve scenario's die Just Cause een eigen gezicht geven en ervoor zorgen dat ik #HYPE iedere keer op Twitter gebruik als ik over deze game praat. Dat de ontwikkelaar beweert dat de wereld niet alleen groot maar ook nog eens echt gevuld gaat worden, laat de Columbus in helemaal in me los. De vervelende stukken waar je 5 kilometer met alleen maar bomen door moet ploeteren, kan ik als fan stiekem best wel missen. Met het laatste nieuws dat de besturing van auto's ook nog eens aangepakt gaat worden door ex-ontwikkelaars aan de Burnout serie, kan dit stiekem misschien een game worden die echt kan meedingen naar een top 3 positie in de eindejaarslijstjes.

Just Cause 3


Michael Bay

Just Cause 3 is inmiddels veel meer dan een lege GTA met een grappling hook. Als de makers het nu nog voor elkaar krijgen om de zelfde kwalitatieve stap vooruit te zetten als van Just Cause naar Just Cause 2, dan is de game die geen enkele sandbox-fan meer kan negeren. Hersenloos het werk van Michael Bay ten schande maken terwijl je met een Mexicaan door Zuid-Europa tourt, ik zeg Si!

REACTIES (29) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord