Zin in 2015: Evolve 

Zin in 2015: Evolve 2014-12-31T16:43:55
2015 wordt een topjaar en wij hebben er zin an! Zo veel zin dat we de hele PU.nl crew hebben gevraagd om hun meest geanticipeerde game van 2015 te beschrijven. Tijdens de feestdagen lees je elke dag twee van die lappen tekst, met vandaag Halo 5 en Evolve.

De tiende dag van de tweede maand van het aanstaande jaar is het dan zo ver. De dag dat Evolve in de (digitale) winkelrekken ligt. De nieuwe squad based 4v1 shooter van Turtle Rock Studios, makers van Left 4 Dead. Met de Big Alpha en wat perstripjes achter mijn kiezen heb ik al redelijk wat uren in die game zitten en ik kan niet wachten om meer te spelen.

Als je dit leest ligt de nieuwe PU, de eerste van 2015, als het goed is al op je bureau/deurmat/oudpapier stapel. Op de cover staat een kunstwerkje van Evolve, binnenin zes pagina's met alle belangrijke info over de game. Ook schreef ik onlangs een preview van het derde monster en deed ik een video preview samen met Tjeerd. Het is daardoor onmogelijk om niet in herhaling te vallen, dus bij dezen mijn excuses.

Evolve


4v1

Eigenlijk is Evolve heel simpel. Men neme vier hunters (gekozen uit een totaalaanbod van twaalf), een monster (gekozen uit drie) en een level (twaalf totaal) en klaar is kees. De rest spreekt voor zich, de vier hunters moeten elkaar in leven houden, om met hun gebundelde krachten het monster te verslaan. Easy peasy, kan de grootste n00b nog bevatten.

Maar daartegenover staat dat Evolve een ongekende diepgang kent. Alle twaalf de verschillende hunters hebben namelijk hun unieke set aan abilities en de overwinning is volledig afhankelijk van het effectief benutten van die abilities. Evolve draait niet om niet om 1337 360 no scope skillz, nee Evolve draait volledig om teamwork en het spelen van je rol.

Evolve


n00bs

Toegegeven, Evolve is minder leuk als je het speelt met mensen die niet weten wat ze doen, of als je het speelt tegen bots. Tijdens de Big Alpha speelde ik eigenlijk alleen met Xbox Live n00bs en toen was elk potje binnen no-time over en liet de game weinig indruk achter. Pas toen ik een hele dag met collega journo's op een tripje kon spelen, werd het echt leuk. Zoals elk spel ooit is Evolve het leukst als twee 'gelijke' teams het tegen elkaar opnemen en de strijd op het laatste moment wordt beslist. Zwetend op het puntje van je stoel terwijl je met een minuscuul levensbalkje probeert je teamgenoot te reviven, dat soort werk.

Uiteindelijk zal Evolve dus staan of vallen aan de hand van de community. Als die game goed wordt opgepikt en er genoeg vrienden zijn om mee te spelen kan het nog best wel eens een dingetje worden. Ik hoop dan ook van harte dat het allemaal goed uitpakt zodat ik straks genoeg online buddies heb om mee te knallen. We gaan het meemaken als 'ie uitkomt op de tiende dag van de tweede maand van het aanstaande jaar.

REACTIES (14) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord