Zin in 2015: Batman: Arkham Knight 

Zin in 2015: Batman: Arkham Knight 2014-12-27T20:54:23
2015 wordt een topjaar en wij hebben er zin an! Zo veel zin dat we de hele PU.nl crew hebben gevraagd om hun meest geanticipeerde game van 2015 te beschrijven. Tijdens de feestdagen lees je elke dag twee van die lappen tekst, met vandaag Arkham Knight en The Order: 1886.

Als Arkham Knight straks uitkomt, hebben we letterlijk 4 jaar lang moeten wachten op een nieuwe Arkham game. Nee, ik ben Origins niet vergeten, want laten we wel wezen, daarop is het woord ‘nieuw’ niet heel erg van toepassing, aangezien dit het rolvoorbeeld was van een tussendeel. Nog tussendeliger dan Borderlands: The Pre-Sequel en Assassin's Creed Rogue bij elkaar! Natuurlijk was het een prima game voor groene ontwikkelaar Warner Bros. Games Montréal, maar de franchise naar een nieuw niveau tillen, laat dat maar over aan Rocksteady. Zij hebben ons al twee keer weggeblazen met de meest actie-volle, stoere, brute en fanservice-rijke op DC Comics gebaseerde games ooit. En volgend jaar is het tijd om hun Arkham-trilogie af te sluiten…

Arkham Knight

 

Batmobiel

De manier waarop Warner ons tot nu toe lekker probeert te maken voor Arkham Knight, vind ik niet echt de meest effectieve manier. Wat ik, behalve de aankondigingstrailer, heb gezien van de game is letterlijk hetzelfde stukje gameplay, op drie verschillende manieren. Tijdens de E3 mocht ik hands-off toezien hoe Batman en z’n Batmobile het ACE Chemicals gebouw binnendringt, waarin duidelijk werd hoe de synergie tussen Bruce’s alter-ego en z’n wagen/tank is. Is het vehikel in de buurt, dan gebruikt hij diens kanon in combo’s, maar natuurlijk is het vervoersmiddel vooral belangrijk voor, ehm… vervoer. Om verder te komen. De takel aan de voorkant van de Batmobile kan gebruikt worden om poorten open te breken, de brute bak kan met behulp van raketaandrijving over geulen springen en Bats kan knalhard uit het dak gelanceerd worden, zodat hij mooi verder door de stad kan zweven. Ziet er vet uit.

Arkham Knight

 

Arkham of Mordor

Later, op de GamesCom, kreeg ik hetzelfde stukje te spélen, had Warner van dezelfde demo een hands-on gemaakt. Op zich slim, maar ondertussen kreeg ik niets nieuws te zien. Het viel me nu wel op dat Troy Baker overduidelijk de stem doet van Batman z’n gloednieuwe, door Rocksteady verzonnen nemesis, Arkham Knight, en dat deze schurk opvallend veel weet over Batman. Er moet haast wel een oude bekende schuilen onder dat robotachtige pak… Daarnaast heeft Bats een paar prachtige nieuwe moves, waaronder een ‘fear takedown’ waarmee hij –in stoere slo-mo- drie schurken achtereenvolgens kan uitschakelen, zonder dat ze tijd hebben te knipperen. Helaas is deze move iets minder nieuw nu we Talion ongeveer hetzelfde hebben zien doen in Shadow of Mordor, maar goed.

Arkham Knight

 

Scheurgeweld

Tot slot, om nog het laatste stukje promotie uit dezelfde demo te halen, heeft Rocksteady een DRIETAL trailers gemaakt van de ACE Chemicals-gameplay, waarvan eentje praktisch alleen uit een tank-stijl knallende Batmobile bestaat. Zeker, alles is filmischer gemaakt en lekker soepel aan elkaar gemonteerd, maar het blijft hetzelfde gedeelte van de game. Dus ik ben eigenlijk niet hyped over Arkham Knight vanwege de marketing, vreemd genoeg, want Warner is zuinig met het laten zien van nieuwe dingen. Ik heb vooral zin in deze Batman-game omdat ik weet waar Rocksteady toe in staat is, helemaal in de VIER jaar tijd dat ze nu al bezig zijn. Alleen al de belofte van een volledig opnieuw gemodelleerd Gotham City, met straten die klaar zijn voor het scheurgeweld van de Batmobile, maken me giddy van opwinding. En zal het DC-universum in dit deel eindelijk substantieel uitgebreid worden, in afwachting op nieuwe delen? (Lees: een cameo van Wonder Woman of Superman?)

REACTIES (13) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord