Yoshi's Woolly World - Preview 

Yoshi's Woolly World - Preview 2014-09-04T13:02:54
Hoe zou de wereld eruitzien zonder Nintendo? Er zouden in elk geval een stuk minder kleurrijke platformers bestaan. Volgens Jurjen wordt Yoshi’s Woolly World weer zo’n typische Nintendo-game die je als liefhebber van kleurrijke platformers eigenlijk niet mag missen. En al helemaal niet als je een vriendin bezit.

Dit is een aangepaste versie van de Yoshi's Woolly World preview uit PU #249, die op dit moment in de winkels ligt.

 

Er zijn best veel dingen die je met een vriendin kunt doen. Bijvoorbeeld: sjoelen, kleding kopen, mediteren, ruzie maken, vis eten of Yoshi’s Woolly World spelen. Vorige maand bezocht ik een Nintendo Post E3-evenement waar zo’n beetje elke journalist zei: ‘o cool, deze ga ik met mijn vriendin spelen’. Dat zeiden ze niet bij Kirby’s Canvas Curse of Hyrule Warriors, omdat die spellen geen co-op-stand hebben. Maar ze zeiden het dus wel bij Yoshi’s Woolly World. Een spel dat met zijn absurd hoge schattigheidsfactor en handwerkthema blijkbaar al snel met vriendinnen wordt geassocieerd. Bij gebrek aan een vriendin speelde ik het spel samenwerkend met Samuel. Niet mijn zoontje maar die ene collega.

Yoshi1

 

Voelen

‘O wauw, moet je die gebreide bloemen zien,’ zei Samuel met zijn typische, wat vrouwelijke stemmetje, waardoor ik toch nog een beetje het gevoel kreeg een vriendin te hebben. ‘Zóóóó schattig, het is net alsof je ze áááán kunt raken.’

Dat soort verwijfde opmerkingen was niet beperkt tot Samuel, je hoorde ze tijdens het Nintendo Post E3-evenement de hele dag, tenminste, zolang je in de buurt van Yoshi’s Wooly World stond. En het klopt ook wel. De texturen van al die gehandwerkte objecten zien er zo levensecht uit dat je je heel goed kunt voorstellen hoe ze zouden voelen als je er met je wijsvinger in zou poeren of langs zou strijken. Daarmee doet het spel sterk denken aan Kirby’s Epic Yarn (2010, ook door ontwikkelaar Good-Feel in elkaar gebreid) en ongeveer net zo sterk aan Yoshi’s Story (1998), het eerste platformspel waarin Yoshi op avontuur ging zónder Mario maar mét zijn kenmerkende eierschietmogelijkheid en trappelsprong, die natuurlijk ook in Wooly’s World weer present zijn.

 

Ontrafelen

Dat Yoshi’s wollige wereld geheel uit gehandwerkte objecten is opgebouwd is niet alleen een lust voor het oog, het heeft ook speltechnische implicaties. De eieren uit eerdere Yoshi-spellen zijn bijvoorbeeld vervangen door bolletjes wol, die je op gebreide piranha-planten kunt schieten om hun hapgrage bekken te snoeren. Ik schoot, Samuel sprong vervolgens op zo’n plant om hem te killen. Dat is co-op.

Leuker nog is het trekken aan losse draadjes om muren letterlijk te ontrafelen. Waarbij de speler die al die moeite doet steevast wordt gepasseerd door de andere speler die snel eventjes alle edelsteentjes uit de blootgelegde ruimte pikt. Waarna de andere speler hem/haar natuurlijk met Yoshi’s lenige tong opslokt en als bolletje wol in een gat knalt. Ook dat is co-op.

Yoshi’s Woolly World is de eerste Yoshi-game met een co-op-stand, en dat is precies wat de serie nodig had, om na het miserabele Yoshi’s New Island voor de 3DS weer een beetje fris en relevant te voelen. Zorg dus dat je begin 2015 een vriendin of zoiets hebt, want wie Yoshi’s Wooly World in zijn eentje speelt, mist meer dan de helft van de fun.

Yoshi2

 

Ontspannen

Ik heb geen vriendin maar wel een vrouw. Met die vrouw doe ik van alles, maar ik speel er geen games mee, omdat ze daar niet zo van houdt. Gelukkig heb ik wel kinderen, en die zijn gek op games. Ik kijk er dan ook erg naar uit om Yoshi’s Woolly World eens op heerlijk ontspannen tempo (het spel heeft geen timer, en beloont grondig verkennende spelers aan alle kanten met geheime ruimtes en verstopte bonussen) te doorlopen met Samuel. Niet die ene collega maar mijn zoontje.

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord