World of WarCraft Cataclysm 

World of WarCraft Cataclysm 2012-09-17T13:16:55
Als er één PU-redacteur gevoelig is voor verslavingen, dan is het Maarten wel. De arme jongen speelt al vanaf de release elke dag World of Warcraft! Je begrijpt dat hij begon te trillen als een Afrikaan met Parkinson op Antartica toen ie hoorde dat hij was uitgenodigd om voor WoW: Cataclysm het kantoor van Blizzard te mogen bezoeken. Zelfs een liefhebber als ik moet toegeven dat bepaalde gebieden van WoW inmiddels gedateerd zijn. Ook al maakt de cartoony look een hoop goed; het is en blijft een game van vijf jaar oud.
Als er één PU-redacteur gevoelig is voor verslavingen, dan is het Maarten wel. De arme jongen speelt al vanaf de release elke dag World of Warcraft! Je begrijpt dat hij begon te trillen als een Afrikaan met Parkinson op Antartica toen ie hoorde dat hij was uitgenodigd om voor WoW: Cataclysm het kantoor van Blizzard te mogen bezoeken.

Zelfs een liefhebber als ik moet toegeven dat bepaalde gebieden van WoW inmiddels gedateerd zijn. Ook al maakt de cartoony look een hoop goed; het is en blijft een game van vijf jaar oud.
De keuze om Azeroth volledig op de schop te gooien nadat de Cataclysm eindbaas Deathwing zich heeft uitgeleefd boven veel gebieden van de oorspronkelijke content, is een logische. Cataclysm heeft dus niet zoals de eerste twee uitbreidingen een volledig nieuw continent, maar zal het gaan doen met een aantal nieuwe zones en een volledige make-over van Azeroth. Zie het als Patricia Paay die d’r lippen laat opspuiten en zo weer even meekan.

Het nieuwe AzerothWorld of WarCraft Cataclysm
Het moment dat ik de Blizzard campus op kwam rijden, viel m’n bek open van verbazing. De entree met de letters Blizzard geeft je het gevoel alsof je Disneyland binnen rijdt. Vervolgens zag ik een gigantische Thrall op een wolf voor de ingang staan. Ik had een kippenvelmoment, en liep met een dikke smile rond. Alsof ik de lotto had gewonnen. En zo voelde het eigenlijk ook.

Na een rondleiding door het op meerdere fronten overweldigende kantoor, startte ik met de bèta. Als een gek stapte ik op een flying mount en begon ik het nieuwe Azeroth te verkennen. En zo vloog ik over de volgende gebieden:
Thousand Needles: Het op de Grand Canyon gebaseerde gebied is volledig onderwater gelopen. Weg grote diepten, hallo boottochten. De goblins zijn nog steeds aanwezig en in gevecht met de gnomes, maar nu op een boot. Veel Twilight's Hammer campen te zien.
The Barrens: The Barrens is het hardst getroffen door Deathwing. Het gebied wordt doormidden gekliefd door een dikke strook lava.
Orgrimmar: De hoofdstad van de Horde is flink op het schop gegaan met nieuwe en sterkere gebouwen. De goblins hebben een eigen gebied. De Valley of Wisdom is nu een Tauren district. Daarnaast hoef je de stad niet meer uit om een zeppelin te pakken. 
Uldum: Uldum, gelegen in het zuiden van Kalimdor, staat in het teken van de battle tussen de elements. Het is een woestijn met piramides, oases, palmbomen, blauwe lucht, zandstormen etc. Een dikke rivier loopt door het gebied heen met daarnaast een smalle groenstrook. 
Deepholme(0855843109286279903663866): Dit is een toevluchtsoord van Deathwing geweest toen z'n ass gekickt was bij de battle voor Grim'Batol. En dat is te zien. Verwacht veel kleur, veel zwevende brokken en veel fantasie.
Twlight Highlands: Gelegen ten oosten van de Wetlands, het gebied waar Grim Batol ligt: een vijf man dungeon en de eerste raid instance (Bastion of Twilight). Ook de thuisbasis van de battleground Twin Peaks.
Lost Isles: Denk aan Lost gemixt met Beach en goblins: dan zit je op een tropisch eiland vol met groene wezentjes.
Stormwind: De mensenhoofdstad is flink getroffen door Deathwing. Het park gedeelte van de druids is helemaal platgegooid en brokkelt af in de zee. Een van de grootste verandering van de steden (Ook voor Orgrimmar) is dat er meerdere auction houses en banken te vinden zijn. Zo kunnen spelers zelf kiezen waar ze rondhangen.
 

World of WarCraft Cataclysm
GoblinsWorld of WarCraft Cataclysm
Je begrijpt dat ik een aardige vlucht heb gemaakt, maar omdat mijn tijd schaars was in huize Blizzard besloot ik om me maar op andere zaken te storten. Zoals het bestuderen van de nieuwe rassen!
Ik begon met een Goblin Hunter, die al meteen over een pet beschikt. Deze kan je overigens nog geen commando's geven; dat leer je later.
Je start in een kleurrijk gebied met een bizarre diversiteit aan quests. Op een gegeven moment moest ik in een auto mensen oppikken over een parcours, ballen schieten uit een soort robot, onderdelen ophalen en nog meer gekkigheid. Tot en met level zes had ik maar elf mobs gekilled.
Dit startgebied is enorm aantrekkelijk voor nieuwe spelers en druist keihard in tegen het negatieve 'grind' imago wat de oude delen van Azeroth heeft.
Natuurlijk moest ik ook een Worgen proberen. Hoewel het eigenlijk heel logisch is, verbaasde het me toch eventjes dat je als Worgen eerst start als mens. Ik deed verschillende quests in het donkere Gilneas tot ik op level vijf eindelijk de transformatie meemaakte.
Ik heb me prima vermaakt, maar ik moet toch eerlijk zeggen dat ik het startgebied van de Goblins aantrekkelijker vond.

Guild veranderingenWorld of WarCraft Cataclysm
De presentatie van lead designer Greg Street (de bekende Ghostcrawler) ging vooral over de nieuwe gebieden en het guild advancement systeem. Guilds gaan veel meer betekenen in Cataclysm. Een guild heeft net als spelers nu een experience balk en naarmate de guild een hoger level krijgt, zal hij perks verdienen, zoals mass ressurection. Dat is verschrikkelijk handig na een wipe en scheelt zeeën van tijd. Andere voorbeelden zijn: minder repairkosten, een hogere mountsnelheid of een hele raid teleport mogelijkheden, tegelijk!
Members hebben een persoonlijke reputatie bij de guild en door bijdrage te leveren stijgt deze. De guild speelt bepaalde items vrij (rewards) door bijvoorbeeld eindbazen te killen. Alle leden, afhankelijk van de reputatie, kunnen deze items kopen. 

ArcheologyWorld of WarCraft Cataclysm
Het nieuwe beroep Archeology zal een minder grote rol spelen dan vorig jaar tijdens BlizzCon werd aangekondigd. Het is leuk voor erbij, maar je wordt er niet direct sterker van, en je gaat er ook geen bakken geld mee verdienen. Het gaat echt een extraatje worden voor mensen die geïnteresseerd zijn in de lore van WoW. Je vindt bepaalde fragments die je omzet in artifacts die je uiteindelijk kan omzetten in items. Oh, je hoeft het niet te levelen!
Hoewel ik natuurlijk veel te weinig tijd heb doorgebracht in het nieuwe Azeroth werd me één ding duidelijk: dit is een uitbreiding die nieuwe spelers naar WoW gaat trekken, die meer en meer gericht is op de casual speler en die vooral gericht is om de game weer een paar jaar mee te laten gaan.

Verwachting
Verschrikkelijk veel nieuwe content, maar ook nog verschrikkelijk veel oude content die in tact is gebleven. Cataclysm is een uitbreiding die gaat bepalen hoe lang World of Warcraft nog houdbaar is. Ik zal de bèta moeten spelen om daar een antwoord op te vinden. Maar &%*%^$& wat heb ik er een DIKKE VETTE ZIN IN!!

+ Prachtige nieuwe (start)gebieden.
+ Drieduizend nieuwe, diverse quests.
+ Nieuwe class/race combo’s.
+ Betere tutorial.
- Geen nieuw continent zoals de eerste twee uitbreidingen.
 

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord