World of Warcraft: Battle for Azeroth; patch 8.2 Rise of Azshara - Preview 

World of Warcraft: Battle for Azeroth; patch 8.2 Rise of Azshara - Preview 2019-05-15T18:00:02
World of Warcraft bestaat 15 jaar! Alie mocht het feestje meevieren in Irvine, Californië. Ze had echter bijna de hapjes en drankjes gemist! Ze was namelijk te druk met het checken van patch 8.2 voor Battle for Azeroth. Wat je allemaal in Rise of Azshara kunt vinden, lees je hieronder.

Het voelt als de dag van gisteren dat ik Battle for Azeroth voor jullie mocht reviewen. Toch is de zevende uitbreiding van World of Warcraft inmiddels alweer bijna aan zijn tweede grote patch toe. Om kennis te maken met de content in deze patch 8.2 nodige Blizzard me uit voor de Warcraft Summit 2019 in Irvine, Californië. Aldaar kon ik uitgebreid kennis maken met Rise of Azshara, zoals de patch officieel heet en mocht ik Shani Edwards (Senior Game Producer) en Morgan Day (Lead Designer) ook meteen aan een vragenvuur onderwerpen.

World of Warcraft: Battle for Azeroth; patch 8.2 Rise of Azshara - Preview
     

De Rise of (Queen) Azshara

Je weet dat een World of Warcraft patch flink wat nieuwe content met zich meebrengt als deze slechts één cijfer achter de punt kent. In deze preview neem ik graag met jullie door wat 8.2: Rise of Azshara je precies te bieden heeft.

De Battle of Dazar’alor (de tweede raid in Battle for Azeroth) heeft diepe wonden geslagen bij zowel de Alliance als de Horde. Dit vormt het perfecte moment voor Queen Azshara en haar Naga om hun slag te slaan. Day legt uit dat de focus in deze patch 8.2 veel meer ligt op het vechten voor Azeroth. Het conflict tussen de Alliance en Horde is niet voorbij of vergeten, maar de vijanden hebben met de tussenkomst van de Naga en Queen Azshara er een nog groter en dringender probleem bij gekregen.

World of Warcraft: Battle for Azeroth; patch 8.2 Rise of Azshara - Preview
     

Diep in de zee

Queen Azshara probeert de Alliance en de Horde in de val te lokken. Daarbij stuiten ze op een eeuwenoud, verscholen land: Nazjatar. Dit gebied kent – zoals je na het noemen van de Naga en Queen Azshara waarschijnlijk wel verwachtte – veel waterelementen. Zelfs in de raid…

Als afsluiter van je avontuur in Nazjatar vind je de raid Azshara’s Eternal Palace, het nederige stulpje van de Naga-koningin. Deze raid opent zijn deuren een paar weken na de drop van patch 8.2. Day vertelt me over één van de gevechten in de raid: een onderwatergevecht. Het team was best een beetje huiverig voor deze boss fight. Onderwater combat brengt namelijk een hoop potentiële problemen met zich mee. Als je je moet richten op beweging in drie dimensies en je ook nog eens top dps moet leveren, is dat voor niemand leuk. Zodoende is het team heel voorzichtig begonnen. Zo voorzichtig zelfs, dat de play testers eerst amper merkten dat ze zich onderwater bevonden. Dat kon natuurlijk ook niet de bedoeling zijn! Als ze immers ooit een onderwater boss wilden toevoegen, dan was er geen betere plek om het te proberen dan in het paleis van Azshara. Zodoende zijn de devs nu tot een grote aal gekomen, die een groot gedeelte van de fight stationair is, zodat je je vooral kunt focussen op je dps. Er is echter ook een fase waarin de boss zich beweegt tussen drie platformen. Op dat moment ligt de focus minder op dps en ben je meer met het bewegen van je character bezig. Door deze fasen geïsoleerd te houden, hoopt het team een toffe fight neergezet te hebben.

World of Warcraft: Battle for Azeroth; patch 8.2 Rise of Azshara - Preview
    

TLC voor Gnomes

Nazjatar is niet de enige nieuwe zone in Rise of Azshara. De patch voegt namelijk ook Mechagon toe: de thuisbasis van de Mechagnomes. In deze maatschappij wordt je aanzien bepaald door de hoeveelheid robotonderdelen die je hebt. Er is echter ook weerstand tegen de leider King Mechagon. Als held sluit jij je bij deze Rustbolt Resistance aan. Daarbij mag je zelf ook lekker bouwen en knutselen, zo maak je bijvoorbeeld robots, consumables en mounts. Daarnaast kent Mechagon nog de megadungeon Operation: Mechagon. En als Blizzard “megadungeon” zegt, bedoelt de ontwikkelaar ook echt een megadungeon. Denk ter vergelijking aan Karazhan, compleet met acht bosses.

Edwards vertelt me dat Mechagon het beste omschreven kan worden als een sandbox vol geheimen. Aangezien ik haar laatste interview van de dag ben en ze baalt dat er nog niemand naar deze geheimen heeft gevraagd, wil ze me er maar wat graag vast twee verklappen. Ze vertelt me om te beginnen dat je Chromie tegen het lijf kunt lopen in Mechagon. Zij kan je meenemen naar een toekomstige versie van de zone, waarin King Mechagon gewonnen heeft en iedereen dus tot robots geworden is. Als tweede voorbeeld noemt Edwards een quest waarin je probeert om wat groen terug te brengen in de zone. Als je per ongeluk een zaadje op de verkeerde plek probeert te planten, kan er echter plotseling een geïrriteerde boss verschijnen!

World of Warcraft: Battle for Azeroth; patch 8.2 Rise of Azshara - Preview
     

Geen lullige patch 

Nieuwe zones, nieuwe raid, nieuwe dungeon? Ik schreef al eerder dat Rise of Azshara geen lullige patch wordt. Tot dusver heb ik echter wel voornamelijk de "usual suspects" beschreven. Daarom licht ik nu graag een geheel nieuwe feature uit: Mount Equipment. Via Mount Equipment kun je je mount customizen. Daarbij moet je echter niet denken aan een roze zadel of een met diamanten ingelegd bit. Deze feature laat je namelijk effecten toevoegen aan je mount. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het thematisch en praktisch voor de hand liggende water walking.

Day legt uit dat water walking zelfs de inspiratie voor deze feature was! Mounts zijn voor veel spelers een soort cosmetische reward: een kans om zichzelf uit te drukken. Zo vinden spelers het leuk om de juiste mount bij hun transmog uit te kiezen. Hierdoor was het extra jammer dat mensen zich gedwongen voelden hun Water Strider te gebruiken, puur en alleen omdat deze water walking heeft. Zeker op het moment dat spelers nog geen flying in een gebied hebben, is water walking vaak de snelste manier om een gebied te doorkruisen…

Met Mount Equipment wordt het kiezen van een mount een cosmetische keuze. Je kunt namelijk zelf de functionaliteit van je mount veranderen. Dankzij Inflatable Mount Shoes kan je Headless Horseman’s Mount ook gewoon over water lopen! Edwards vertelt dat ze naast de water walking-functie nog Mount Equipment gaan toevoegen waarmee je bijvoorbeeld je movement speed kan vergroten, daarnaast zijn er varianten met daze protection en een parachute om fall damage mee te verkleinen.

World of Warcraft: Battle for Azeroth; patch 8.2 Rise of Azshara - Preview
    

Heart of Azeroth onder de loep genomen 

Wanneer je spelers vraagt wat ze tot dusver het minst hebben kunnen waarderen aan Battle for Azeroth dan zullen velen antwoorden met het Azerite-systeem. Day heeft alle begrip voor de kritiek. Hij snapt best dat spelers het gevoel hadden niet genoeg zeggenschap over het systeem te hebben. Er was vaak maar één item dat je een bepaalde trait bood en dan moest je nog maar hopen dat die ene boss net dat item zou droppen. Om dit op te lossen, heeft Blizzard in eerste instantie een vijfde ring toegevoegd. Traits bleven echter passive…

In Rise of Azshara neemt Blizzard zodoende de Heart of Azeroth onder de loep. Day vertelt me over het Essence-systeem. Essences voegen talent-achtige Major en Minor powers aan je ketting toe. Het leuke is dat Major powers meestal active abilities zijn! Neem bijvoorbeeld de Guardian of Azeroth, waarmee je 20 seconden lang een Guardian kunt summonen. Elke keer als de Guardian aanvalt, krijg jij er vier procent Haste bij. Je kunt deze Essences overal en nergens verdienen, bijvoorbeeld via PvP, Raids en World Quests. Daarbij is het fijn dat de drops niet random zijn: je weet dus precies waar je moet zijn om een bepaalde Essence te scoren.

     

Dit zit er verder in patch 8.2

Rise of Azshara voegt ook nieuwe Heritage Armor voor Gnomes en Tauren toe, evenals twee nieuwe island expeditions, een nieuwe epic battleground, een nieuwe arena en flying… Helaas mocht ik Day en Edwards niet de hele dag kapen om meer over al deze features te vragen. Gelukkig was er nog wel een momentje om even te bespreken hoe goed het boerenleven Thrall heeft gedaan…


    

Meer World of Warcraft? Lees dan ook de preview van World of Warcraft Classic die ik gisteren voor jullie schreef! Een compleet reisverslag van mijn trip naar de Warcraft Summit 2019 vind je in het volgende nummer van ons magazine. Daarin vooral veel aandacht voor het 25-jarige jublieum van de gehele Warcraft-franchise!   
    

REACTIES (1) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord