Warhammer stopt de ‘WAAARGH!’ In Total War... g - Preview 

Warhammer stopt de ‘WAAARGH!’ In Total War... g - Preview 2015-12-04T14:35:26
Wouter heeft al een tijdje zin in een langverwacht vervolg. En dan hebben we het nu een keer niet over een zevende episode van het een of ander, daar heeft de Groninger het al vaak genoeg over gehad. Nee, het betreft de opvolger van een Total War: Warhammer tripje…

Laten we weer even terugblikken naar juni van dit jaar, toen ik redelijk onder de indruk was van een battle die het knokpartijtje om Helm’s Deep uit The Two Towers wist te overtreffen: 

Voor het geval je het filmpje al gezien hebt of 5 minuten aan beeldmateriaal van mijn smoelwerk niet trekt: het eindigt (onder andere) met de volgende woorden: ‘Natuurlijk is het nog even afwachten hoe al die battles aan elkaar gebreid worden door middel van de campaign en hoe dat precies in elkaar gaat steken[…]’
Nou, dames en heren liefhebbers van Totale Oorlog, ik ben die kennis inmiddels rijker! 

          

Total War: Warhammer – de map in vogelvlucht

Als een vogeltje vliegt de camera over een prachtig geanimeerde kaart heen. Dit is geen platte, Civ-achtige map, dit is een ware Warhammer-wereld in 3 dimensies, ontzettend gedetailleerd en verdeeld in verscheidene, tot de verbeelding sprekende regio’s. Zo is er een verschraald stuk gebied waar de vampiers wonen; door hun evil invloed is de natuur naar de tyfus gegaan en staan er alleen schurftige, half vergane boompjes. Natuurlijk zijn er bergen, woestenijen, woestijnen en naarmate je meer naar het noorden gaat, het dwergengebied in, wordt de omgeving donkerder en rotsachtiger. Steden, kastelen en dorpen zijn geen simpele icoontjes, maar tot de verbeeldingen sprekende bouwwerken die bijvoorbeeld tegen een berg in zijn gebouwd, of beschermd zijn door de gigantische botten van een huge-ass geraamte. Dan zijn er nog grote bruggen die bergtoppen met elkaar verbinden, schedelvormige rotspartijen en onder de grond bevinden zich tunnels waar Greenskins en Dwergen zich op sneaky wijze door kunnen begeven. Verspreid over de map –die echt onbehoorlijk HUGE en fucking prachtig is- zie je banners van legers en helden van de vier verschillende rassen die speelbar zijn vanaf de launch van Total War: Warhammer. 

Warhammer map in vogelvlucht

       

Total War: Warhammer – Legendary Lords

Helden zijn niet alleen boeiende personages uit de Warhammer lore die je kunt levellen en ervoor zorgen dat je legers extra hard aars schoppen, maar zij beiden tevens iets dat nieuw is voor de Total War-franchise: quest-chains. Deze serie opdrachten hebben als eindresultaat een fijne beloning in de vorm van magische wapens en andere fantasy-shit waar je van houdt. Daarnaast nemen ze je mee door legendarische battles en gebeurtenissen die de echte tabletop-fanaticus vast en zeker een ‘WAAAGH!’ van herkenning zal ontlokken. Elk ras (de mensen van de Empire, de trollen en orks van de Greenskins, de emo’s van de Vampiers en de robuuste, compacte Dwergen) heeft z’n eigen Legendary Lords en bijbehorende quests, dus als je een beetje blij bent op het moment dat de Total War: Warhammer disc in je lade glijdt, dan is vier keer de gigantische map verkennen absoluut een entertainende optie. De quests voor de unieke helden voor elk ras, die exotische namen hebben zoals Azhag the Slaughterer van de Greenskins en Thorgrim Grudgebearer van de Dwergen, zijn te unlocken in hun persoonlijke skilltrees. Waarmee we op een van de vele, speeksel opwekkende features van Total War: Warhammer komen: customization. 

Azhag on Skullmuncha Warhammer Total War

       

Total War: Warhammer – aanpasserij

Legendary Lords hebben dus hun eigen skilltrees, drie om precies te zijn, waarvan eentje effect heeft op de gameplay op de map, eentje invloed uitoefent op de troepen die onder de helden vechten en tot slot een skiltree voor de persoonlijke vecht-skills. Niet alle upgrades zijn daarbij even indrukwekkend, maar het is moeilijk niet blij te worden als je je legendarische ork opeens op een dikke wyvern ziet stappen. Daarnaast zijn er nog speciale items die je kan scoren voor je Lord, zoals magische kettingen en brute bijlen, dat soort werk, plus speciale banners die worden achtergelaten op het strijdveld. Deze kan je uitdelen aan je troepen voor fijne buffs.
Tot zover de aanpasserij voor je Legendary Lords, maar daar houden de costumization-menu’s niet op! Want natuurlijk unlock je nieuwe soorten troepen in de skilltrees van je nederzettingen, iets wat overigens verrassend overzichtelijk blijft, ondanks de shitload aan info. Wil je een zo’n Giant met z’n vieze, schuddende buik ontgrendelen, dan kan je in één oogopslag zien hoe dat moet. Althans, dat vertellen de devs mij, want het moet in de praktijk natuurlijk nog maar blijken hoe laagdrempelig deze extreem nerdy game is.
Tot slot is er een techtree waarmee upgrades voor je legers worden unlocked en uiteindelijk zelfs, helemaal aan het eind, een paar unieke units! De upgrades voor de weinig subtiele Greenskins hebben prachtig lompe namen zoals ´Bigga Goblin Rock Lobber´, ‘Betta Arrer ‘Eads’ en ´Bigga Wheelz´. You gotta love die cockney rakkers!

Warhammer Total War

       

Total War: Warhammer – hoe dik is je PC?

Het is prachtig om te zien hoe de best wel geniale gameplay van de Total War-franchise eindelijk nuttig wordt ingezet, voor fantasy dus, en niet voor saaie geschiedkundige werkelijkheid. De Warhammer-liefde stoom met dikke walmen van deze titel af, iets dat zelfs je neusgaten bedwelmd als je een n00b bent op het gebied van deze tabletop-geekiness. Blijven voor mij echter nog een paar probleempjes over: 1. Hoewel deze Total War iets meer verhaalvertelling zal hebben dankzij de quests van de Legendary Lords, mis ik altijd een beetje een overkoepelend narratief in deze games. Een rode draad dat iets verder gaat dan ‘verover zoveel gebiedjes binnen zoveel zetten’. 2. Ik moet hard een nieuwe, dapper ronkende PC scoren om dit te kunnen spelen. 

REACTIES (13) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord