V-Rally 4 - E3 2018 Mini-Preview 

V-Rally 4 - E3 2018 Mini-Preview 2018-06-16T20:13:04

Wat is het?

De langverwachte opvolger van V-Rally 3, die in 2002 uitkwam voor de PlayStation 2! De wat oudere gamers onder ons zullen zich de V-Rally games nog wel herinneren, want de games waren in die tijd dikke hits. De V-Rally games werden altijd ontwikkeld door Eden Games en werden uitgegeven door Infogrames, een onderdeel van Atari. Deze nieuwe V-Rally wordt nu ontwikkeld door Kylotonn, de developer die zich de afgelopen jaren heeft bezig gehouden met de officiële WRC games.

V1


Waarom is het vet?

Omdat V-Rally 4 wat meer over de top is ten opzichte van de WRC games! Het toffe is dat Kylotonn de simulatie physics uit de WRC games gebruikt, maar complete vrijheid heeft als het gaat om het ontwikkelen van vette tracks. Een aantal tracks zijn zeker geïnspireerd op echt bestaande tracks, maar het overgrote deel heeft Kylotonn zelf verzonnen en zijn eigenlijk veel spectaculairder dan de echte tracks. Er zitten daarnaast flink wat game modes in V-Rally 4 en bestaat dus niet alleen uit het rijden van rally stages. Zo zit er bijvoorbeeld ook rallycross in, maar ook buggy races, hillclimb races en zelfs Gymkhana, dat Kylotonn Extreme-Khana noemt.

V2


Waarom is het niet vet?

Omdat Kylotonn nog erg aan het groeien is en hun eigen ‘sweetspot’ nog moet vinden als het gaat om rally games. De WRC games waar ze aan werken zijn ieder jaar weer een stukje beter, maar briljant zijn de games nog niet. Ik heb altijd het idee gehad dat Kylotonn eigenlijk een extra jaar aan die games moet werken om er echt triple-A games van te maken en dat gevoel had ik opnieuw tijdens het spelen van V-Rally 4. Het is absoluut tof, maar er moet nog flink wat gepolijst worden om er een echte topper van te maken.


Wanneer moet je deze game in de gaten houden?

Als je de WRC games leuk vindt, maar stiekem iets spectaculairdere en over de top tracks zou willen zien! De WRC games zijn altijd een beetje droog en realistisch, maar in V-Rally 4 heeft Kylotonn zijn creativiteit losgelaten op de tracks, terwijl ze de physics in takt laten. Het lijkt een perfecte combo te worden van realistische besturing en feedback, op meesterlijk ontworpen tracks. De game staat hierdoor bij mij hoog op het verlanglijstje!

REACTIES (4) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord