Wouter speelde Total War: Three Kingdoms en bracht veel gameplay mee 

Total War: Three Kingdoms – Preview 2019-01-25T15:15:27
Hoog in het meest awesome gebouw van London, The Shard, heeft Wouter zitten theeleuten terwijl hij de aankomende Warham… achem, Total War speelde. De nieuwste game van Creative Assembly combineert Chinese legendes met historische accuraatheid en heet Total War: Three Kingdoms.

Wat mij betreft bereikte de Total War-serie zijn zenit met Total War: Warhammer, waarin de engine die gecreëerd was om historische strijdvelden na te bootsen gebruikt werd om fantasy battles te simuleren. Maar natuurlijk zijn er nog zat fans van Total War die wel weer eens toe zijn aan een geschiedkundig deel en gelijk hebben ze! De wortelen van deze serie liggen natuurlijk in waargebeurde oorlogen, zoals die in de middeleeuwen, de Napoleontische onenigheden en trubbels in het feodale Japan. Dit keer is China aan de beurt…

Total War: Three Kingdoms    

Total War: Three Kingdoms - back to the past

De Drie Koninkrijken representeert een periode in de geschiedenis van China na de Han-dynastie, waarin dat gigantische stuk land uiteenviel in drie verschillende koninkrijken: Wei, Shu en Wu. We hebben het hier over bijna 2 duizend jaar geleden, in de jaren 220 tot en met 280, dus ondertussen in Europa was het Romeinse Rijk nog flink aan het huishouden en liepen we in de gebieden waar Nederland nu is nog als halve holbewoners rond.

Total War: Three Kingdoms 2

Terwijl de Han Dynastie z’n laatste adem uitblaast, daar op de 32ste verdieping van The Shard, krijg ik een korte introductie in de Chinese geschiedenis en ik moet m’n best doen al deze epische shit met tien eunuchen enzo te bevatten. Waar het uiteindelijk op neer komt is dat ik aan de slag mag met een Warlord genaamd Liu Bei samen met zijn legendary vanguard Dong Zhuo en Legendary Champion Guan Yu. Zij drieën zijn generals: speciale units die los van de rest van de troepen bestuurd kunnen worden, speciale vaardigheden hebben en duels aankunnen met generals van de tegenstander. Met hen ging ik mijn eerste gevecht in Total War: Three Kingdoms aan…
   

Total War: Three Kingdoms - mijn eerste battle

Hierboven zie je mijn eigen gameplay tijdens het spelen van Total War: Three Kingdoms in de skyline van London. Zoals je ziet ben ik eerst nog een beetje de game aan het ontdekken, kijkend naar de character sheets van mijn generals en de nieuwe Help Overlay uittestend. Daarna val ik een leger van de Yellow Turban Rebellion aan en gaat de turn based strategie van de map over naar de real time strijd van een battle. Eerst is er nog een laadscherm waarin de generals wat store taal uitslaan, dat bij mij niet echt overkomt trouwens. Beetje van dat overepische Kingdom of Heaven-geblaat, maar aangezien ik de Romance of the Three Kingdoms-modus speel, die gebaseerd is op een geromantiseerde novelle over het tijdperk, hoort dat er waarschijnlijk wel bij. Hierin zijn de generals een soort superhelden, terwijl de Classic mode, gebaseerd op de Records of the Three Kingdoms, alles wat realistischer moet weergeven.
Mijn eerste gevecht begint met een duel tussen my man Guan Yu tegen een general van het vijandige leger en zoals je kan zien is dat een Crouching Tiger, Hidden Dragon-waardige strijd. Ondertussen maakt de rest van mijn manschappen al vrij snel gehaktballetjes van de rest van de Yellow Turbans, waarna ze op de vlucht slaan. Makkie!
    

Total War: Three Kingdoms - nieuwe diplomatiek

Een van de elementen in Total War: Three Kingdoms die flink aangepakt zijn ten opzichte van de vorige Total War-delen, is diplomatiek. Want je hoeft niet alles op te lossen met geweld, met clashing armies en oorlog, het heeft ook zeker zin om eens goed om de tafel te gaan zitten met de andere partijen op de map. En dat ziet er uit zoals in de video hierboven. Zoals je daarin kunt zien zijn er een stuk meer opties die je kunt inzetten tijdens de onderhandelingen, zoals bijvoorbeeld Ancillaries. Inderdaad, dat is een woord waar ik ook nog nooit van gehoord heb, maar het komt er in feite op neer dat je loot voor je generals kan inruilen voor geld en grondstoffen. Onderhandelen met specifieke resources is nieuw, je kunt nu ook betalen of anderen te laten betalen in termijnen en Three Kingdoms biedt zelfs de mogelijkheid vrouwen van het hof uit te huwelijken als deel van een deal. Of de onderhandling gaat werken ja of nee is allemaal overzichtelijk bij te houden in het negotiation-venster midden onderin het scherm.
     

Total War: Three Kingdoms - lappen gameplay

Tot slot heb ik nog drie flinke lappen gameplay voor jullie, beginnend met deze battle hierboven waarin ik een settlement aanval.

Hier zie je me het turn-based management gedeelte van Total War: Three Kingdoms verkennen, terwijl de regen over de map van China valt. Zo bekijk ik het Reforms-systeem (rond de 7 minuten) en m’n probeer ik generals hogere posities te geven in m’n Family Tree (rond de 9 minuten), niet wetend dat dit gebugt is en dus niet werkt.


En dan nog een laatste gevecht op een mooi open strijdveld; simpelweg ff genieten geblazen. Want dat is Total War, mensen, en dat lijkt Three Kingdoms net zo goed te worden: intens genieten van gestoorde gedetailleerde en uitdagende strijdvelden, diplomatiek en oorlogsstrategie.

REACTIES (9) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord