The SurgeE3 2016 Mini-preview 

The Surge – E3 2016 Mini-preview 2016-06-16T14:36:31

Wat is het? 

In deze third-person action game ben je een dude in een soort mech-pak (een beetje zoals de Power Loader van Ripley in Aliens) die werkt in een futuristische fabriek. Als hij wakker wordt na een sodekneiterharde mep tegen z’n kanis, blijkt dat al z’n collega’s zombie-stijl door hun werkplaats wandelen en ook de robots nogal vijandig zijn. De speler moet deze bedreigingen aan de hand van een redelijk tactisch vecht-systeem uitschakelen, terwijl hij ondertussen het raadsel achter al deze onaardigheid moet zien op te lossen.

The Surge

                   

WAAROM IS HET VET?

Zoals gezegd kent The Surge redelijk tactische knokkerij, waarbij de speler aan de armor van z’n tegenstander moet zien wat diens zwakke plekken zijn, om daar vervolgens diens aanvallen op te focussen. Maar precies het tegenovergestelde werkt ook: mocht een van de vijandelijke, halve mechs een stuk armor hebben dat je zelf wel wil hebben, dan kan je daar ook op blijven meppen om vervolgens het betreffende ledemaat af te hakken en het stuk pantser te bemachtigen. Zo wandel je vrolijk door de fabriek, je pakkie upgradend en nieuwe wapens scorend, op weg naar een gelukkig einde.

                   

WAAROM IS HET NIET VET?

The Surge is van Focus Home Interactive en dit is een beetje de uitgever van games on a budget. Dat betekent dat The Surge op het eerste gezicht redelijk triple-A lijkt te zijn, maar ergens in deze titel is er bespaard. Aangezien ik geen cinematics heb gezien en de manier waarop het verhaal verteld wordt sowieso vaag bleef, zit het er dik in dat hierin de centen ingehouden zijn. Überhaupt geen cinematics misschien? Of voice acting waardoor je je oren van je schedel rukt? Beide? Waarschijnlijk dat laatste, want we hebben het hier over Deck13 en zij hebben zich ook schuldig gemaakt aan het ontwikkelen van Lords of the Fallen.

The Surge

                  

WANNEER MOET JE DEZE GAME IN DE GATEN HOUDEN?

Als je productiewaarden en verhaal niet enorm zwaar vindt wegen. De gameplay zou namelijk best wel eens in orde kunnen zijn, hoewel Lords of the Fallen natuurlijk geen goed voorteken is. 
    

REACTIES (6) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord