The Last Guardian E3 Mini-Preview 

The Last Guardian E3 Mini-Preview 2015-06-23T13:05:08
De E3 is voorbij, maar onze nobele redacteurs tikken ondanks de jetlag naarstig verder, om al die indrukwekkende ervaringen uit LA op papier te krijgen. Zo mocht Jan een uitgebreide presentatie van The Last Guardian bijwonen, waardoor hij nu precies weet wat we kunnen verwachten van Team Ico's nieuwe titel.

Wat is het?

De game waarvan niemand dacht dat ‘ie ooit nog zou komen. Het vervolg op Ico en Shadow of the Colussus. De game waarvan we sinds 2009 niks meer van hebben gehoord en die jarenlang in development hell heeft gezeten. Het betoverende, sprookjesachtige puzzel-adventure dat draait om een gekidnapte jongentje en een enorm fantasiewezen dat een kruising lijkt tussen een hond, een kat en een vogel. De game die tijdens de PS4 persconferentie op de E3 volwassen kerels aan het huilen kreeg.

     

Waarom is het vet?

Zowel Ico als Shadow of the Colossus zijn klassiekers die je eigenlijk gespeeld moet hebben. Ook in The Last Guardian staat de band tussen twee personages centraal. Deze keer is dat een heel klein jochie en een enorme fantasiebeest. De omvang van die laatste zorgt voor uniek leveldesign en dito puzzels. Met behulp van schreeuwen en gebaren kan de speler de hondkatvogel opdrachten geven. De emoties van het beest, alsook diens animaties zijn levensecht. Je gaat instant van de twee houden. Daarbij zijn de sprookjesachtige sfeer en de ogenschijnlijk verlaten ruïnes waardoor je je een weg moet zien te vinden, direct raak. De magie van The Last Guardian heeft na al die jaren nog weinig aan kracht ingeboet en dat is knap!

    

Waarom is het niet vet?

Check de E3 trailer uit 2009 nog eens en vergelijk deze eens met de trailer van 2015. Veel is er niet veranderd. Ja, de game ziet er ietsje mooier uit maar niet heel veel. Baas van PlayStation Worldwide Studios Yoshida verklapte me tijdens een interview dat men het publiek met de trailer uit 2009 eigenlijk voor het lapje heeft gehouden. Dat die beelden het beoogde eindresultaat waren en versneld waren afgespeeld maar dat men de game simpelweg niet werkende kreeg op de PS3. En ja, als je niks met Ico en Shadow of the Colossus had, dan zal The Last Guardian het ook niet voor je doen. Dan zit er waarschijnlijk een stuk beton op de plek waar normaliter je hart hoort te zitten, maar dat terzijde.

      

Gaat dit scoren?

Symbolisch bezien heeft The Last Guardian al ruimschoots gescoord en ik denk dat als de game EINDELIJK verschijnt in 2016 hij het redelijk goed gaat doen. Niet Uncharted 4-goed, en ook niet Horizon-goed, want als het puntje bij het paaltje komt, laat een deel van die joelende fanboys het toch weer afweten. Maar als Sony slim is en de game voor ongeveer 4 a 5 tientjes in de winkel legt (in plaats van de standaard 70 euro) voorzie ik een mooie dingen voor de Laatste Bewaker. 

REACTIES (23) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord