Star Fox Zero E3 Mini-Preview 

Star Fox Zero E3 Mini-Preview 2015-06-28T00:57:58
Er was eens een Jurjen Bakker. Hij schreef een Star Fox Zero E3 Mini-Preview en hij leefde nog lang en gelukkig.

Wat is het?

Star Fox Zero was al aangekondigd op de vorige E3 en nu was 'ie eindelijk speelbaar. Deze nieuwe Sterrenvos is geen remake zoals de 3DS game uit 2011. Het gaat hier om een volledig nieuw deel, speciaal ontwikkeld voor Nintie’s zorgenkindje (beter bekend als de Wii U). Naast Super Mario Maker eigenlijk de enige noemenswaardige titel uit de stal van Nintendo afgelopen E3.

Star Fox Zero

   

Waarom is het vet?

Iedereen die een beetje bekend is met de Star Fox serie, weet dat Star Fox dé Nintendo-titel is als het op epische luchtgevechten en ultra foute one liners aankomt. Een combi die ik tot nu toe nergens anders gezien heb. Dit is de allereerste Star Fox in HD en wordt dankzij de Wii U hardware de grootste Star Fox ooit. Op dit moment zijn er vier voertuigen bevestigd: de klassieke Arwing, de almachtige Landmaster Tank, de parmantige Walker en nieuwkomer de Gyro-Wang. Die laatste is een luchtvoertuig dat het dichtst in de buurt komt van een uit te kluiten gewassen drone. Genoeg speelgoed om mee te stoeien dus!

Star Fox Zero

   

Waarom is het niet vet?

Tijdens mijn speelsessie ondervond ik al vrij snel dat Nintendo bepaald niet geïnvesteerd heeft in spetterende visuals. Natuurlijk, niet een van Nintendo’s sterke punten, hoor ik je zeggen. Maar echt, zelfs voor Nintendo begrippen is dit ver beneden peil. Naast de matige graphics liet de besturing ook nog eens te wensen over. Ook al kon ik mijn schip redelijk steady houden, ik had steeds het gevoel dat ik meer bezig was met in de lucht te blijven dan dat ik daadwerkelijk genoot van die anders heerlijke luchtschermutselingen waar ik in Star Fox games zo van hou.

Star Fox Zero

  

Gaat deze game hard scoren?

Ik zie het op dit moment een beetje somber in voor Fox McCloud. Nintendo heeft nog tot eind dit jaar om het een en ander aan de besturing en visuals te verbeteren, maar of dat gaat lukken? Man, wat zou ik het jullie (en mezelf) van harte gunnen om straks met een volledig nieuwe, epic Star Fox game aan de slag te gaan. Maar wees gewaarschuwd. Dit kan nog wel eens een dompertje worden.

REACTIES (34) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord