Saints Row: Gat Out of Hell - Preview 

Saints Row: Gat Out of Hell - Preview 2014-12-19T14:32:49
Als groot Saints Row fan was Nino een beetje verdrietig dat deel 4 lichtelijk tegenviel. Gelukkig komt begin volgend jaar Gat Out of Hell, een uitbreiding die, in tegenstelling tot Saints Row 4, wél nieuwe omgevingen toevoegt. Onlangs mocht Nino al even in die omgevingen rondrennen.

Saints Row 1 was destijds de 'eerste next-gen GTA’, Saints Row 2 borduurde daar vakkundig op verder, Saints Row: The Third was ronduit geniaal, Saints Row 4 was eigenlijk een uitbreiding die een volwaardige release kreeg en die laatste krijgt nu zelf een uitbreiding en een re-release. Volg je het nog?

De re-release, Saints Row 4: Re-Elected genaamd, brengt het vierde deel naar de Xbox One en PS4 met betere graphics en belangrijker: de Gat Out of Hell-uitbreiding. Die uitbreiding mocht ik onlangs een paar uurtjes spelen, en ik moet zeggen; hij is best geinig.

Gat out of Hell

 

Enkeltje naar de Hel

Het verhaal van Gat Out of Hell gaat volgens mij verder waar Saints Row 4 ophield. Helemaal zeker weet ik het niet, want ik heb deel vier nooit uitgespeeld. Saints Row 4 speelt zich namelijk af in dezelfde stad als 3, met kleine veranderingen aan de textures en de skybox. Ik heb zo ontiegelijk veel uur in Saints Row 3 gestoken dat ik weinig behoefte had om nog een keer evenveel tijd in dezelfde stad met een ander kleurtje te steken. Gat Out of Hell biedt gelukkig uitkomst.

Gat Out of Hell speelt zich namelijk volledig af in (je raadt het al) de Hel. Door een ongelukje met een ouijabord belanden Gat en Kenzie in het vagevuur, waar ze de uithuwelijking van de dochter van Satan moeten voorkomen. Bijgestaan door Ultor, de evil corporatie uit de eerdere delen, is het aan de speler de taak om zoveel mogelijk chaos en destructie te veroorzaken om Satan uit de tent te lokken.

Gat Out of Hell

 

Lekker vliegen

Om je te helpen met je missie krijg je Satans gebroken aureool van Dane Vogel, de CEO van Ultor. Deze aureool geeft de speler (Gat of Kenzie) een zestal superkrachten, die gedurende de expansie worden uitgebouwd. De voornaamste kracht komt in de vorm van je vleugels, deze laten je als een engel door de wereld heen vliegen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om super snel te sprinten, ground pounds uit te delen, minions op te roepen en vijanden in steen te veranderen.

Zoals gezegd moet je dus Satan uit de tent lokken door de Hel te slopen. Dat gaat, zoals je van de serie gewend bent, door verschillende quests en activities te voltooien. In totaal kent de uitbreiding 17 verschillende activities, vijf uitgebreide loyalty missions (voor onder andere Shakespeare en Blackbeard, natuurlijk) en een shitload aan collectables.

 

Prima investering

Voor een uitbreiding van twintig euro lijkt het er op dat Gat Out of Hell een prima investering voor Saints Row fans wordt. Gat Out of Hell zit ook bij de Re-elected remake inbegrepen, maar die lijkt met zijn adviesprijs van 50 euro een beetje aan de dure kant. Het eindoordeel ligt in de handen van Wouter, zijn review lees je volgend jaar in PU #2, die eind januari in de winkels ligt. Saints Row IV: Re-Elected en de Gat Out of Hell-uitbreiding zijn vanaf 23 januari te koop op PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One en PC.

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord