Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 - Road to Boruto - Preview 

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 - Road to Boruto - Preview 2016-09-19T10:51:45
Bandai Namco heeft een zeer grote aanwezigheid op de Tokyo Game Show, met een indrukwekkende lineup aan games. Toch waren het nota bene twee uitbreidingen die Samuel het meest wisten te intrigeren. Zoals Road to Boruto, waarvan het bestaan behoorlijk wat implicaties heeft voor Naruto als een franchise.

Het gebeurt altijd en ik heb er een gigantische grafhekel aan: journalisten die bij persevenementen en interviews vragen “hoelang de game precies zal zijn”. Alsof games tijddoders zijn waarvan de kwaliteit recht evenredig is met de hoeveelheid uren die het van jou vereist. Alsof we niet ondertussen allang hebben geleerd dat de beste dingen in media en kunst juist “het vet” eruit snijden en niet meer tijd van de consument opeisen dan nodig is. En toch. Toch was ík deze keer díe persoon. “Zijn er vragen?”, vroeg de immer glimlachende Hiroshi Matsuyama (’t hoofd van ontwikkelstudio CyberConnect2). Ik stak m’n hand op. “Jullie zeggen dat Road to Boruto erg veel content zal bevatten, ondanks ’t feit dat het ‘maar’ een uitbreiding zal zijn. Maar… hoe precies? Want als de uitbreiding inderdaad om de ‘avonturen van Boruto’ (de zoon van Naruto, red.) zal draaien, dan kan het slechts over één ding gaan: de laatste Naruto film. Daar zit toch niet genoeg materiaal in voor een volledige en substantiële uitbreiding?”

         

Meervoud

Ik doelde natuurlijk op Boruto: Naruto the Movie, die vorig jaar uitkwam en het einde van Naruto als anime- en filmfranchise moest tekenen. Ondertussen weet ik dat er momenteel ook een maandelijkse mangaserie over Boruto in de Japanse schappen te vinden is, maar die bestaat nog maar een half jaar én is op dit moment nog steeds bezig met het navertellen van de gebeurtenissen uit de film. Van ‘avonturen’, in meervoud, is dus niet echt sprake; Boruto als apart personage heeft nog altijd maar één avontuur op z’n naam staan. En toch denkt CyberConnect2 met Road to Boruto een uitbreiding te kunnen leveren op (het geweldige) Ultimate Ninja Storm 4 die qua grootte ongeveer vergelijkbaar zal zijn met minstens de helft van die hoofdgame. Ik zag dat niet gebeuren, tenzij Road to Boruto natuurlijk over meer dan slechts de gebeurtenissen uit die laatste film zou gaan. Vandaar m’n vraag. Matsuyama bleef kalm, maar ik zag enkele werknemers van Bandai Namco wat ongemakkelijk naar elkaar kijken toen ik die vraag stelde.

            

Shōnen

“Een groot deel van Road to Boruto zal uiteraard over de gebeurtenissen van Boruto: Naruto the Movie gaan. Maar om de game bevredigend te maken qua content én fans van de franchise gelukkig te maken, zal deze uitbreiding ook storylines bevatten die volledig nieuw zijn en speciaal voor deze game geschreven zijn”, aldus een weer glimlachende Matsuyama. De Bandai Namco-werknemers leken zich te verslikken, wat voor mij bevestigde dat het niet de bedoeling was dat de president van CyberConnect2 dit nu al aan het verklappen was. Ik keek om me heen, maar om één of andere reden leek de rest van de pers deze scoop niet interessant te vinden; bijna niemand maakte notities. Eén van de grootste shōnen-franchises allertijden, die vorig jaar tot een einde gekomen is en die toch nog nieuwe verhaallijnen gaat krijgen in de vorm van een videogame? Groot nieuws, dunkt me. “Zijn dit verhaallijnen die later nog vertaald gaan worden in de vorm van manga of anime?”, vroeg ik er snel achteraan. “Wat andere media gaan doen op het gebied van deze franchise, is iets waar wij geen commentaar op kunnen leveren”, aldus iemand met een Bandai Namco-naamplaatje die snel tussenbeide kwam. Juuuuuuist.

                

Herbalancering

Road to Boruto moet werkelijk de allerlaatste Naruto-game worden die CyberConnect2 en Bandai Namco gaan uitbrengen. (In ieder geval de laatste Ultimate Ninja Storm-game.) De franchise is klaar, aldus de ontwikkelaar en uitgever, die samen gedurende vijftien jaar meer dan vijftien miljoen games in deze franchise wisten te verkopen. Ik vind dat ergens moeilijk te geloven, vooral gezien alles er op lijkt te wijzen dat Boruto het stokje van z’n vader aan het overnemen is en daarmee de franchise nieuw leven zal inblazen. No way dat Bandai Namco dat dus niet gaat melken. Maar ik geloof in ieder geval wel dat Matsuyama er klaar mee is, en dat hij (lees: CyberConnect2) met Road to Boruto alles geeft wat hij nog in zich heeft. Ik geloof dus ook wel dat de game daadwerkelijk veel content zal bevatten; tijdens mijn speelsessie merkte ik bijvoorbeeld op dat sommige van de personages die ook al in de hoofdgame zaten (zoals sommige vormen van Naruto en Sasuke) andere movesets hadden in deze uitbreiding. Had niet gehoeven. Road to Boruto zal dus niet alleen een nieuwe Adventure Mode en verzameling verhaallijnen zijn, maar een volledig nieuwe herbalancering van het vechtsysteem en personages.

               

Volledig pakket

Dat gezegd hebbende zal Road to Boruto niet meer zijn dan het zegt te zijn: een uitbreiding op Ultimate Ninja Storm 4. Prima, gezien het feit dat dat nog steeds één van de mooiste videogames is die je momenteel voor je geld kunt kopen en de gameplay ook meer dan snor zit. Bandai Namco had heel makkelijk CyberConnect2 kunnen dwingen om van Road to Boruto een Ultimate Ninja Storm 5 te maken (vooral gezien het feit dat de uitbreiding dus z’n volledige, eigen, free-roaming Adventure Mode krijgt) maar ze houden het netjes. Ze laten het vet weg. Gamers die Ultimate Ninja Storm 4 al hebben zullen Road to Boruto dan ook voor de zeer schappelijke prijs van 19,99 kunnen downloaden, en nieuwkomers zullen voor slechts het dubbele van die prijs een pakket kunnen aanschaffen met Ultimate Ninja Storm 4, de drie DLC-pakketjes die ondertussen zijn uitgekomen én de gehele Road to Boruto-uitbreiding erin. Helemaal prima. In de tussentijd ga ik die mangaserie over Boruto maar eens in de gaten houden. Deze franchise is écht niet klaar, hoor.

REACTIES (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord