Marvel’s AvengersE3 2019 Mini-Preview 

Marvel’s Avengers – E3 2019 Mini-Preview 2019-06-13T10:07:30
Voordat de E3 begon was Marvel’s Avengers de game waar Wouter zich het meest op verheugde. Inmiddels is hij getuige geweest van de aankondiging, heeft hij een gameplay-demonstratie gezien en de creative director van de game geïnterviewd. Is hij nog steeds enthousiast?

Wat is het?

Marvel’s Avengers is een third person action game van Crystal Dynamics, de ontwikkelaar van zo’n beetje de hele Tomb Raider-serie. De game is niet direct gebaseerd op het Marvel Cinematic Universe, maar de personages hebben qua uiterlijk zeker wat gemeen met de Black Widow, Captain America, Hulk, Iron Man en Thor die we in de blockbuster-films zien. Maar ze worden niet ingesproken door Scarlett Johansson, Chris Evans, Mark Ruffalo, Robert Downey Jr. en Chris Hemsworth, want dan zou dit project meteen honderden miljoenen kosten. Nee, in plaats daarvan nemen Laura Bailey, Jeff Schine, Troy Baker, Nolan North en Travis Willingham de voice acting van de Avengers-helden op zich. Wat betreft stemacteurs zijn dit grote namen, hoewel ik het liefhebbers van de films moeilijk kwalijk kan nemen dat ze deze Avengers mede daarom vinden overkomen als de Aldi-versies van Tony Stark en consorten. Want ja, dat zijn ze ook wel een beetje. Verder lijkt dit overigens totaal geen goedkope game te worden, want Crystal Dynamics is best wel een triple-A ontwikkelaar en Marvel’s Avengers lijkt vooralsnog geen gevalletje van een snelle cash-in te zijn.

      

Waarom is het vet?

De superheldenactie die ik heb mogen aanschouwen is bijzonder spectaculair, waarbij elke held significant anders knokt en een bijzonder groot arsenaal aan moves lijkt te hebben. De manier waarop Thor een vijand vastpint tegen een vrachtwagen met z’n hamer, vervolgens andere mannetjes knock-out slaat met z’n vuisten, Mjolnir terug laat komen naar z’n hand en dan bliksem laat neerkomen op de overgebleven baddies is bevredigend bruut. Of de Hulk, die zich springend een weg baant over een steeds verder in het water afbrokkelende brug, terwijl hij mannetjes plet en stukken beton naar tanks smijt; ook dat is een waar spektakel van een sequentie. Daarnaast maakt het gevecht van Black Widow tegen Taskmaster een overweldigende indruk, waarbij het zelfs doet denken aan bepaalde boss fights in Marvel’s Spider-Man! En dat laatste is een knaller van een compliment. Nee, met de actie van Marvel’s Avengers, hoe lineair het vooralsnog ook lijkt, is erg weinig mis, op wat een instabiele framerate en glitchende vijanden na dan. Dus als een behoorlijk scripted, ietwat ouderwets aandoende, maar bijzonder spectaculaire en overdonderende actiegame komt Marvel’s Avengers tot nu toe goed uit de verf.

Marvel's Avengers     

Waarom is het niet vet?

Als je de Marvel-comics leest, dan ben je er wel gewend aan dat de Avengers allerlei verschillende gedaantes krijgen en zal je minder moeite hebben met deze versie van de superhelden. Maar mocht je vooral naar de mooie koppies van Hemsworth en Johansson gekeken hebben, dan komt deze overgang vast en zeker over als een flinke downgrade. Alsof een stel Jersey Shore cosplayers de show over hebben genomen! Sowieso heeft Marvel’s Avengers iets ouderwets over zich, een zeker old school sheen dat aan de ene kan wel charmant is, een tikje video game-klassiek zelfs, maar aan de andere gewoon oud overkomt. Het feit dat het daarnaast best wel een conservatieve actiegame lijkt te worden, draagt een beetje bij aan de gedateerde look. Toch, de klassieke styling staat bijna haaks tegenover de overdonderende actie, want dat laatste is echt iets dat alleen een moderne game kan klaarspelen.
     

Hoe zit het met de multiplayer?

Marvel’s Avengers campaign kan je dus co-op spelen, maar er zit nog veel meer achter de multiplayer van deze game. Zo zullen er via updates nieuwe regio’s aan worden toegevoegd, inclusief kersverse personages, en ook spreekt creative director Noah Hughes over levels dat toch wel degelijk onder endgame-content geschaard kan worden. Hiervoor zullen je helden flink geleveld en qua gear goed uitgerust moeten zijn wil je het überhaupt kunnen halen, wat toch veelbelovende woorden zijn! Zal Marvel’s Avengers veel meer zijn dan gewoon de third person actie-game die het op het eerste gezicht lijkt? Zullen Crystal Dynamics, Marvel en Square Enix daadwerkelijk grootse plannen hebben om hier een doorlopend project van te maken? Ik heb nog veel meer vragen over Marvel’s Avengers, maar er zijn ook nog 11 maanden tot de release van de game, dus geen wonder dat we nog niet alles weten!

Marvel's Avengers: Hulk v Abomination

REACTIES (6) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord