Luigi’s Mansion 3 - E3 mini-preview 

Luigi’s Mansion 3 - E3 mini-preview 2019-06-11T18:44:51
Nintendo is kennelijk van mening dat Mario wel even genoeg aandacht heeft gekregen, want zijn vaak verwaarloosde broer krijgt weer eens zijn eigen game in de vorm van Luigi’s Mansion 3. Lucas mocht voordat de E3 ook maar geopend was al kijken of de Switch een pareltje rijker gaat worden.

Wat is het?

Net als in de vorige twee delen mag je in Luigi’s Mansion 3 als de iets minder populaire loodgieter van Nintendo een griezelige omgeving ontdekken terwijl je de toch nog best vrolijk ogende geesten moet opzuigen. Een vergelijking met Ghostbusters is al snel gemaakt dus. Tussen het bestrijden van spoken door is er genoeg tijd om sleutels of andere items te vinden en uiteraard veel geld te verzamelen. In deel drie van Luigi’s Mansion is de lakse lamzak Mario weer eens de sjaak (dit keer samen met Peach en een aantal Toads) en mag jij als held met tegenzin op avontuur om ze te redden van King Boo.

     

Waarom is het vet?

De setting voor Luigi’s Mansion 3 hebben ze slim bedacht. De game speelt zich namelijk af in een gouden hotel waar niet alles is wat het lijkt. Terwijl het eerst een prachtig luxueuse vakantiebestemming lijkt te zijn, is niks minder waar en blijkt het hotel een toren vol duisternis en verdoemenis te zijn! Het unieke zit hem in het feit dat elke verdieping in dit spookhotel een andere stijl heeft, waardoor de game een enorme variatie in het soort levels krijgt vergeleken met zijn voorgangers met voornamelijk stoffige landhuizen. Het middeleeuwse sausje dat over ons demolevel werd gegooid, gaf een zeer welkom fris gevoel waardoor je bijzonder nieuwsgierig wordt om de andere etages te zien. Die vind je overigens door verdiepingen uit te spelen en de gestolen knopjes van de lift terug te vorderen van de eindbaas. Ook de nieuwe trucjes van Luigi, zoals dat je geesten lekker hard tegen de grond (of tegen andere spoken als je een beetje kan mikken) aan kan meppen of een jump kan doen die een shockwave met zich meebrengt, voegen daadwerkelijk iets nieuws toe aan de gameplay, wat nog best knap is voor een derde game in de franchise. Ook de nieuwe multiplayerstand, waarmee je willekeurig gegenereerde verdiepingen met maximaal vier Luigi’s mag doorlopen, is een uitstekende toevoeging.


     

Waarom is het niet vet?

Als je de vorige Luigi’s Mansion-games helemaal niets vond, gaat dit niet je overtuigen dat het wel vet is. De nieuwe chaotische multiplayerstand is zeker verfrissend vergeleken met de bekende solo speelwijze, maar is op zichzelf waarschijnlijk geen reden om de game dan toch in huis te halen.Verder is het nog even afwachten hoe gek Nintendo het gaat maken met de verschillende etages in het hotel. Als we naast de ridders in het middeleeuwse thema redelijk veilige thema’s als piraten of ninja’s gaan zien, zou dit een gemiste kans zijn. 


      

Gaat dit scoren?

Iedereen houdt van een underdog en Luigi past precies in dat vakje. De doelgroep voor Luigi’s Mansion is groter dan je zou denken. Nintendo zegt zelf dat deeltje twee voor de 3DS maar liefst 6 miljoen keer verkocht is en dit mede komt door de kids die dolgraag op spokenjacht gaan met de angstige mascotte in het groen. Het kan dus zomaar zijn dat deze game niet alleen voor de harde kern, maar ook voor mainstream fans uitstekend dienst doet. Dat de graphics, animaties en level design ook nog eens van het hoogste niveau zijn, zou nog eens kunnen betekenen dat we een nieuwe must-have erbij hebben voor de Switch.

REACTIES (6) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord