LEGO Star Wars 

LEGO Star Wars 2013-08-20T15:32:02
Ik kan me niet heugen dat ik ooit een fatsoenlijke LEGO game heb gespeeld. Wordt LEGO Star Wars de uitzondering op de regel? LEGO Star Wars (LSW) is nu niet direct een titel die volksstammen gamers naar de winkel zal doen rennen. Star Wars games hebben, afgezien van de Jedi Knight serie en de KOTOR franchise, de laatste jaren meer fout dan goed gedaan. En hoewel de serie eindelijk weer een beetje in de lift zit, heerst er nog veel scepsis bij de gamende achterban.
Ik kan me niet heugen dat ik ooit een fatsoenlijke LEGO game heb gespeeld. Wordt LEGO Star Wars de uitzondering op de regel?

LEGO Star Wars (LSW) is nu niet direct een titel die volksstammen gamers naar de winkel zal doen rennen. Star Wars games hebben, afgezien van de Jedi Knight serie en de KOTOR franchise, de laatste jaren meer fout dan goed gedaan. En hoewel de serie eindelijk weer een beetje in de lift zit, heerst er nog veel scepsis bij de gamende achterban.
Over de LEGO games tot nu toe kan ik kort zijn: die waren stuk voor stuk crap en enkel bedoeld voor kiddies die nog nooit een serieus computerspel in hun handjes hadden gehad.
En nu dan LEGO Star Wars? Jawel, dames en heren; LEGO Star Wars. Een game waar mijn gewaardeerde collega Jeroen tijdens de Leipzig Game Convention redelijk enthousiast over was, en dat enthousiasme deel ik inmiddels met hem.

Knipoog
Allereerst is er de designkeuze van de game; die is ronduit funny. De Star Wars karakters bewegen soepel door Star Wars gebieden gemaakt van LEGO en LEGO gebieden met een Star Wars look.
Bekende gebeurtenissen uit Episode I, II en III passeren de revue en alles wordt met een hele dikke knipoog in beeld gebracht. Tegelijkertijd oogt en klinkt alles gelikt en merk je aan alles dat bij de ontwikkeling van dit spelleke niet op een dollartje is gekeken.
Gamers kruipen in de huid van een slordige dertig personages, ieder met hun eigen unieke powers. Jedi hebben force powers en lightsabres en met force powers kun je platforms verplaatsen en vijanden pesten. Queen heeft haar grapple pistool om op hoger gelegen plekken te komen, Jar Jar Binks kan erg hoog springen en zo heeft ieder karakter iets speciaals.

Absurd gebrabbel
LSW lijkt dus vooralsnog het meest op een third-person actiongame met platform elementen, met de nadruk op hakken en knallen. Tegelijk biedt de game razendsnelle POD races, explosieve space shootouts en andersoortig voertuig fun, stuk voor stuk met een flinke dosis absurdisme en humor in beeld gebracht. Dit wordt nog eens versterkt door het gegeven dat alle poppetjes een soort onverstaanbaar taaltje brabbelen (denk aan de Sims) hetgeen absoluut op de lachspieren werkt.
Puzzels komen in de vorm van eenvoudige opdrachten zoals het openen van deuren, het omzetten van schakelaars en het hacken van computers en terminals voor info.
Tof is het gegeven dat een medespeler op ieder gewenst bij kan springen in de blokkendozenwereld van Star Wars dankzij de instant Two player mode. Heeft je sidekick er na een half uurtje geen zin meer in, dan neemt de computer het simpelweg over.

Parel in de dop
De vraag blijft natuurlijk: hoe LSW aan de man te brengen? Alleen al door de naam LEGO zal een grote groep gamers bij voorbaat met een grote boog om deze titel heenlopen. En dat zou jammer zijn want LSW heeft de potentie het bastion van über serieuze Star Wars titels op verrassende manier open te breken. Gelukkig maar dat er gamesmagazines zijn die dit soort pareltjes in de dop de ruimte geven die ze verdienen. Want geef nu maar toe beste lezer, op het internet was je LSW nog niet tegengekomen, hè? Nu maar hopen dat het huwelijk van de sterren en de stenen ook na het jawoord standhoudt.

Plus/Min
+ Unieke benadering Star Wars. De eerste leuke LEGO game?
- Lastig te verkopen.

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord