Hitman 2 – E3 2018 Mini-Preview 

Hitman 2 – E3 2018 Mini-Preview 2018-06-15T10:21:47

Wat is het?

Dit is het vervolg op Hitman, de episodische assassin-ervaring die in 2016 gelanceerd werd en waarvan recent nog een Definitive Edition uitkwam. Maar vergeet even dat episodische, want Hitman 2 wordt een normale release, compleet met een volledig verhaal. Er gaat nog wel ‘live content’ aan Hitman 2 toegevoegd worden, zoals de elusive targets, maar je kan vanaf 13 november een complete Hitman-game aanschaffen. 

Hitman 2  

Waarom is het vet?

Ondanks dat de episodische structuur weg is, lijkt Hitman 2 in alles op Season 1. En dat is een goed ding, want het laatste Hitman-deel heeft alles in zich wat de serie goed maakt: Agent 47 gaat op jacht naar Bond-schurken in enorme levels vol met NPC’s die hun eigen ding doen en soms zelfs als subplotjes dienen. Alles in het grote gebied staat in dienst van de high level targets waar Agent 47 naar op jacht is en je hebt enorm veel vrijheid om je taak te vervullen. De demonstratie die ik te zien en te spelen kreeg is gesitueerd in en om een racecircuit in Miami, waar Agent 47 een van de coureurs van kant moeten maken. Deze rondracende dame, Sierra Knox genaamd, kan gesniped worden op het moment dat ze op het podium staat om haar prijs in ontvangst te nemen, maar ik heb mezelf gewoon als techneut verkleed en een bom op haar auto geplakt. Voordat het zover was heb ik mezelf als een flamingo-mascotte, een ober en een veiligheidsbeambte moeten verkleden, dus toen Sierra’s racebolide eenmaal explodeerde, voelde het als het slagen van een masterplan. Precies de charme van Hitman-games!

Hitman 2  

Waarom is het niet vet?

Behalve het feit dat de NPC’s wat betere kunstmatige intelligentie hebben gekregen (ze kunnen Agent 47 nu ook via spiegels spotten en als je té vaak tegen mensen oploopt, zullen ze je verdacht vinden), is er niet enorm veel veranderd in Hitman 2. Verwacht niet meer dan lichte verbeterpunten ten opzichte van Season 1.

Hitman 2 gameplay  

Wanneer moet je deze game in de gaten houden?

Als je van stealth games houdt dan kan je Hitman 2 vast en zeker waarderen, hoewel dit wel een heel specifieke soort sluiperij is. Als puntje bij paaltje komt dan kan je Hitman toch niet helemaal vergelijken met een Dishonored of Thief, omdat plannen en beramen je ding moet zijn, niet het lekprikken van nietsvermoedende nekken. Dus ja, houdt het in de gaten als je Hitman vet vindt en je een beetje evil bent.

REACTIES (11) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord