Evolve: Behemoth en nieuwe hunters – preview 

Evolve: Behemoth en nieuwe hunters – preview 2015-03-26T14:18:25
Evolve is een game die eindelijk weer eens iets anders doet. In het spel speel je namelijk met vier hunters tegen één monster. Binnenkort komt er een lading nieuwe content naar de game, en Bas heeft er alvast even mee mogen spelen.

Turtle Rock Studios heeft met Evolve bewezen dat ze een degelijke asymmetrische shooter af konden leveren. Inmiddels is de game alweer anderhalve maand oud en dus is een injectie vol nieuwigheden zeker welkom. Uitgever 2K is het hiermee eens en liet vorige week weten dat er vanaf 31 maart één nieuw monster en vier nieuwe hunters richting de game komen.

Alistair Overeem

Het vierde monster dat zijn opwachting maakt in Evolve is geen esthetische bouwwerk dat met slimme tactieken en gecompliceerde stealth-manoeuvres zijn vijanden sloopt. Nee, de Behemoth is vooral lomp, groot en enorm sterk. Een vergelijking met Alistair Overeem is dus meer dan op zijn plaats. De Behemoth heeft het meeste leven en armor van alle monsters, maar wordt echter beperkt in zijn mogelijkheden doordat hij niet kan vliegen of springen.

Mocht je als monster gevangen worden door de Hunters, dan is er nog altijd geen reden voor paniek, want mochten de jagers zich op afstand houden dan kan de Behemoth zijn tegenstanders met zijn tong naar zich toe trekken. Andere aanvallen in het arsenaal van deze gigant zijn: de mogelijkheid om een grote muur uit de grond te stampen waarmee je paden kunt afsluiten en die schade aanricht op je vijanden, een vuurbal afschieten waarmee jagers op afstand geraakt worden en een harde slag op de grond waarmee tegenstanders in je omgeving verdoofd worden.

Behemoth

Al deze aanvallen zijn tof en maken het monster in de ogen van de hunters een nog groter gevaarte dan het al is. Toch is de fijnste aanval van het beest niet eens een echte aanval. Als je de spring-knop induwt, rolt de Behemoth zich namelijk op tot een bal en kan hij zich sneller verplaatsen. Natuurlijk kan deze bestuurbare mega bowlingbal ook gebruikt worden, waarbij de vier hunters dienst doen als kegels voor een dodelijke strike.

Het instapgehalte van de Behemoth is net zo laagdrempelig als je moeder op Tinder en daardoor is het beest uitermate geschikt voor nieuwkomers. Ook voor de ervaren rotten lijkt het beest genoeg mogelijkheden te bieden om massa's hunters met naar de eeuwige jachtvelden te sturen.

Behemoth

Lekker jagen

Naast het kolossale monster komen er ook vier nieuwe hunters aan, voor iedere klasse eentje. De jongste Assault is Torvald die met de kanonnen op zijn rug zware schade aan kan richten van afstand. Verder heeft de half-Cyborg / half-mens een granaat waarmee hij zwakke plekken creëert bij het monster, waarna hij zijn automatische shotgun gebruikt om schade op de levensbalk te oogsten. Heel nieuw voelt Torvald niet aan, maar als extra keuze in je aanvallers is hij zeer welkom.

De nieuwe Trapper, Crow genaamd, is voor mij het meest interessante personage. Naast zijn opvallende uiterlijk – het hoofd van een dood beest als muts en de Splinter Cell-bril van Sam Fisher – heeft Crow altijd zijn vriendelijk vleermuis bij de hand. De vleermuis kan op pad worden gestuurd, waarna het beest alle vijanden binnen een straal van ongeveer 50 meter opspoort. Daarnaast heeft de Trapper twee wapens die op twee manieren afgevuurd worden. Zo beschikt Crow over een Stun Gun die het monster kort verdooft, als je de kogel echter oplaadt voordat je deze afvuurt, krijgt je vijand een langere stun. Voor de Kinetic Long Rifle geldt ongeveer hetzelfde. Een gewoon schot doet schade op het armor, terwijl een opgeladen schot direct het leven van het monster raakt. Tijdens mijn speelsessie vond ik dit het fijnste personage om mee te spelen.

Slim is de nieuwe Medic. Naast zijn afkomst – hij is namelijk een Alien - onderscheidt hij zich doordat zijn Area-of-Effect (AoE) skill, waarbij de Medic binnen een bepaald gebied om zich heen zijn teamgenoten kan healen en sneller kan laten terugkeren door schade aan te richten met de Leech Gun. Verder heeft Slim speciale Drones waarmee hij zijn teamgenoten op afstand kan healen. Het laatste wapen binnen het arsenaal van Slim is een Spore Gun, waarmee hunters makkelijker dichtbij het monster kunnen komen zonder uitgelicht te worden. De nieuwe Medic voelt aan als een origineel personage dat wel wat uren van je vraagt voordat je hem echt helemaal onder de knie hebt.

Slim

De laatste nieuwe hunter is een vrouwelijke. Sunny de support heeft een speciaal apparaat dat ze neer kan zetten om hunters in de buurt te voorzien van een schild. Een andere tool waarmee Sunny haar teamgenoten kan helpen, is de jetpack booster waarmee ze andere personages verder laat springen. Erg nuttig heb ik deze skill nog niet zien worden in mijn speelsessies. Nuttiger tijdens de hands-on was de Mini Nuke Launcher, waarmee serieuze schade aan het monster en andere objecten wordt gedaan. Sunny voelt voor mij niet aan als de eerste keuze als Support-klasse, maar ze is wel in bepaalde situaties met haar Shield Generator erg handig gebleken.

Gratis content

De Behemoth is gratis voor iedereen die het spel had gepre-orderd en de vier hunters maken onderdeel uit van Season Pass. Naast de monsters zit er in de update van volgende week ook gratis content voor iedereen. Zo zijn er twee nieuwe maps speelbaar (op 31 maart op de Xbox One en vanaf 30 april op de PC en PS4) en is de Observer Mode door iedereen te gebruiken.

Een van de twee maps wist er echt uit te springen. Vooral door een verlaten stadsdeel met veel Neon en een oude fabriekshal gaat het verder dan de moerassen, grotten en rotsgebieden die we inmiddels wel als vertrouwd mogen beschouwen. De andere nieuwe map speelt zich vooral in de grotten af en voelt daarom niet heel nieuw aan. De Observer Mode is vooral bedoeld voor eSports en is een uitgebreide spectator mode die constant de winkansen van beide teams weergeeft.

Observer mode

De Behemoth voelt aan als iets compleet nieuws en maakt zelfs van de meest slappe Harry een krijger waar Schwarzenegger jaloers op zou zijn. Ook het aanbod aan nieuwe hunters is niet mis. Slim en zeker Crow voelen aan als conceptueel nieuwe personages, maar Sunny en Torvald zijn ook een leuke afwisseling om mee te spelen. De grote vraag blijft echter hoe gaan deze characters aanvoelen in de uiteindelijke versie. Balans is alles in Evolve en daarom ben ik erg benieuwd hoe de nieuwe characters het speelveld van Evolve uiteindelijk gaan beïnvloeden. Mijn eerste gevoel zegt dat de balans redelijk goed lijkt te zitten. Volgende week gaat pas blijken of dat echt het geval is, want op 31 maart komt de nieuwe content naar het spel.

REACTIES (3) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord