Binary Domain 

Binary Domain 2012-09-17T12:59:14
Op een of andere manier kun je gewoon zien wanneer een game van Japanse makelij is. Volgens mij heeft het vooral met details te maken, of beter gezegd, het gebrek aan details. Voor Japanse ontwikkelaars is een steen in een game niet meer dan een steen, maar wij westerlingen willen die steen dan ook zo natuurgetrouw mogelijk in beeld brengen. Daar zijn Japanners niet zo mee bezig, die richten zich meer op emoties en het verhaal.

Van de aankondiging en de eerste trailer van Binary Domain was Jeroen allerminst onder de indruk. Hoog tijd dus, vond SEGA, om die lange eens in een Thalys te trappen en hem een ticket naar Parijs te geven voor een hands-on ervaring.

Android
Binary Domain speelt zich af in het Tokio van 2080. De wereld heeft te kampen met Global Warming waardoor de poolkappen compleet zijn gesmolten en de planeet deels is overspoeld door het wassende water. De inventieve Japanners hebben een oplossing bedacht door een stad bovenop Tokio te bouwen, hetgeen resulteert in een Tokio dat grotendeels vervallen is met daarbovenop het nieuwe, luxe en vooral veilige Tokio.

Maar er is meer aan de hand. In het jaar 2080 zijn robots gemeengoed geworden, en krijgen we te maken met een bedrijf dat illegaal Androids bouwt die niet van echt te onderscheiden zijn. Het grootste gevaar zit hem echter in het feit dat deze robots zelf denken dat ze menselijk zijn. Het zijn als het ware onstabiele personen geworden, en die moeten een halt toegeroepen worden.  Tijd dus om een internationale gevechtseenheid (de Rust Crew) Tokio te laten infiltreren.

Bont gezelschap
De Rust Crew is een bont gezelschap, bestaand uit stereotypen als een grote zwarte Amerikaan die wel houdt van lompe knalactie en een Chinese dame die haar opdrachten liever stilletjes uitvoert. Het zijn stuk voor stuk personages die er allemaal een iets andere speelstijl op nahouden, en dus zul jij je als speler ook telkens een beetje moeten aanpassen. Tijdens de game kun je reageren op acties van je computergestuurde medespelers en zij zullen op hun beurt weer negatief of positief reageren op jouw acties.

Die reacties van de door de A.I. gestuurde personages zijn belangrijk, want wanneer je eenmaal een negatieve band met hen hebt, zullen ze totaal niet meer reageren op je orders of zullen ze geen hints meer geven voor een alternatieve tactiek. Dit zogenaamde Consequence System is een belangrijk onderdeel in deze squad based shooter. Het draait om het opbouwen van relaties en daarbij kun je nooit iedereen te vriend houden.

De vraag is alleen hoe diep dit systeem wordt uitgewerkt, want in mijn eerste speelsessie was er niet zo heel veel zichtbaar van het systeem, behalve dat er af en toe wat orders geweigerd werden. De ontwikkelaars vertelden mij echter dat de al dan niet positieve relatie tussen jou en je squadleden verregaande gevolgen zullen hebben. We houden jullie op de hoogte…

Verwachting Jeroen:
Binary Domain zal waarschijnlijk geen hoogvlieger worden, maar het is sowieso afwachten hoe het hele verhaal zich zal ontwikkelen en vooral of het Consequence System zijn belofte na gaat komen.

REACTIES (7) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord