Assassin's Creed Chronicles - Preview 

Assassin's Creed Chronicles - Preview 2015-03-31T18:06:02
Jan vloog onlangs naar Parijs, waar hij een middag mocht stoeien met Assassin’s Creed Chronicles, een sidescrolling platform spin-off die perfect binnen het immer uitdijende Assassin's Creed-universum past.

Assassin's Creed: Chronicles is 2.5D sidescrolling platform-action game die als downloadable drieluik in drie episodes zal verschijnen. Hierdoor reis je af naar drie verschillende beschavingen en periodes in de wereldgeschiedenis als drie verschillende personages: de Ming-dynastie aan de vooravond van haar ondergang (1526), het Sikh Rijk tijdens de voorbereidingen op de oorlog in India (1841) en de grimmige nasleep van de Oktoberrevolutie in Rusland (1918). Iedere Kroniek kent een eigen Assassijn en een eigen artstyle die geënt is op de tijdperiode waarin deze zich afspeelt. Daarnaast leveren de drie Chronicles ook nog licht wisselende gameplay op, aangezien iedere protagonist eigen vaardigheden, wapens en gadgets heeft. De eerste Chronicle heet Assassin’s Creed: Chronicles – China en zal 21 april verschijnen, de andere twee, met subtitels India en Russia verschijnen deze herfst. Iedere Chronicle staat op zichzelf, maar er is wel een overkoepelende verhaallijn.

Assassin's Creed Chronicles

   

Assassin's Creed: Embers

In Parijs kon ik vier levels van Assassin's Creed: Chronicles – China spelen en één level van Assassin's Creed: Chronicles - India, al was er voor die laatste niet heel veel tijd. In alle Chronicles speelt stealthy gameplay een belangrijke rol en vecht je met verborgen wapens. Ook de bekende parkours gameplay – het lenige klimmen en klauteren - is van de partij. In China speel je met Shao Jun, de laatst overgebleven Assassin van de Chinese Brotherhood die naar haar thuisland terugkeert met maar een doel voor ogen: wraak. Getraind door niemand minder dan de legendarische Ezio Auditore is ze vastbesloten haar gevallen broederschap niet alleen te wreken, maar ook te herstellen. Je kent haar (wellicht) uit de korte animatiefilm Embers, die tijdens de release van Assassin's Creed: Revelations verscheen.

Assassin's Creed Chronicles

  

Assassin's Creed in China

Shao Jun is een lenige chick die in haar rechterpunt van haar laars een hidden blade verstopt heeft én een grapple hook bezit waarmee ze van het ene platform naar het andere kan zwieren. Diezelfde tool zet ze in om halsslagaders van guards open te slicen. Andere trucjes en gadgets van deze dodelijke dame doen denken aan Sam Fisher uit Splinter Cell. Fluiten om guards te lokken, vuurwerk (in plaats van een rookgranaat) om vijanden tijdelijk te stunnen en geluidmakende darts om diezelfde vijanden te misleiden. Zelfs Hitman komt voorbij (dode vijanden verstoppen in hooiwagens, kasten en donkere plekken), maar natuurlijk ook AC zelf: zo neem je af en toe een (verplichte) Leap of Faith, bedien je je van behoorlijk coole combat, waarbij counteren een rol speelt en het bespringen van vijanden van bovenaf om ze ineens uit te schakelen, vaak handiger blijkt dan de directe confrontatie op te zoeken. Combineer dat met de gelaagdheid van de sidescrolling platformlevels en je hebt, ondanks het ‘horizontale’ uiterlijk, toch een semi-vrijheid om je op verschillende manieren van A naar B te begeven.

Assassin's Creed Chronicles

  

Assassin's Creed in India

Het India Level was ook cool. Hier speel je met Arbaaz Mir terwijl de spanningen toenemen tussen het Sikh Rijk en de Oost-Indische Compagnie in 1841. Arbaaz Mir heeft weer net wat andere moves en wapens dan Shao Jun, zoals een dik kromzwaard en dodelijke boemerang-messen. Opvallender was dat ik de eerste twintig minuten hoofdzakelijk aan het klimmen en klauteren was, Prince of Persia style; compleet met instortende platforms, hangend aan stalactieten die langzaam afbrokkelden en houten planken die op punt stonden los te komen. Het lijkt er dus op dat de Arbaaz-gameplay iets meer platform-esque wordt. Ook Arbaaz kan zich verschuilen in het donker en achter pilaren, en aan plafondbalken klauteren als een lenige acrobaat.

Assassin's Creed Chronicles

  

Assassin's Creed Arty

Naast het lichte verschil in gameplay is ook de look van alle drie de kronieken anders. Alle drie kennen een handgetekende stijl waardoor je het idee hebt in een soort schilderijen te spelen. De Chinese avonturen hebben iets weg van oude prenten, een beetje a-la Okami, en de graphics zijn heel schilderachtig. De India levels zijn veel scherper, de lijntjes duidelijker, en het is met name de architectuur uit India uit die tijd die voor inspiratie heeft gezorgd. India is ook verreweg het meest kleurrijk, met felle, bonte kleuren rood, blauw, groen, geel en bruin. Russia is dan weer geïnspireerd op de propagandaposters uit die tijd. Dat maakt dat de drie Kronieken steeds anders aanvoelen, ondanks dat ze onderdeel zijn van hetzelfde drieluik. De eerste hands-on was dus om meerdere redenen een plezierige ervaring.

Assassin's Creed: Chronicles lijkt een vermakelijk spin-off te worden voor een scherp prijsje. Voor iedereen die de old school Prince of Persia gameplay mist, is dit sowieso een trio om in de gaten te houden. Chronicles - China verschijnt 22 april op Xbox One, PS4 en PC. Per stuk kosten de Chronicles 9,99 euro. Heb je de Season Pass van Assassin's Creed: Unity gescoord, dan is de eerste Chronicle bovendien helemaal gratis.

REACTIES (42) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord