5 redenen om naar Zombie Army 4: Dead War uit te kijken 

5 redenen om naar Zombie Army 4: Dead War uit te kijken 2020-01-24T10:42:18
De Zombie Army-franchise staat nou niet bepaald bekend om zijn prachtige graphics of integrerende verhaal. Toch staat het vierde deel uit de reeks alweer voor de deur, en dat vinden wij helemaal niet erg. Want laten we eerlijk zijn; er is altijd een markt voor zombie-games. We stuurden Cody naar Londen voor een voorproefje van Zombie Army 4: Dead War.

Rebellion staat natuurlijk bekend om zijn brute en spectaculaire slow-motion kills uit de Sniper Elite-serie. In Zombie Army: The Trilogy bewees de ontwikkelaar al dat de ledenmaten van zombies net zo goed kunnen vliegen als die van levende nazi’s. Oneindig zombies knallen met een sniper is natuurlijk al vermakelijk, maar het is nog veel leuker als je dat met vrienden kan delen. Dat vat dan ook het complete bestaansrecht samen van de voorafgaande delen. Inmiddels aangekomen bij alweer het vierde deel, wordt het tijd dat de game zich op andere manieren gaat onderscheiden. Hieronder haal ik vijf punten aan die de game onderscheiden van zijn voorgangers en waarom je zeker naar deze nieuwe versie kan uitkijken.

Zombie Army 4: Dead War
     

5. Eindelijk een progressiesysteem

Eén van de grootste tekortkoming van de vorige Zombie Army-delen is het ontbreken van een progressiesysteem. Voortgang wordt niet echt bijgehouden en de gameplay verandert doorgaans nauwelijks. Eigenlijk is het aantal zombies per missie het enige dat met je meegroeit. Van grinden is verder geen sprake en dat gaat na een tijdje vervelen. Rebellion brengt in Zombie Army 4: Dead War hier verandering in. Er is namelijk sprake van een level-systeem. Door het nieuwe progressiesysteem kun je namelijk je personage levelen. Dus naast het voorkomen dat Hitler terugkeert uit de hel, heeft het kapotschieten van halfdode Duitsers eindelijk zin. Dat houdt in hoe meer zombies je doodt, hoe sterker je personage wordt. Bovendien zijn er in de missies Weapon Packs verstopt en met deze pakketten kunnen wapens worden geüpgraded. Zo kan het magazijn worden vergroot, kogels worden versterkt en kun je zelfs eigen speciale munitie craften. Zijn ontploffende zombiehoofden misschien wat voor jou?

Zombie Army 4: Dead War
   

4. Meer diepgang

De Zombie Army-games bevatten nou niet bepaald een coherent overkoepelend verhaal. De missies zijn in het verleden meer een excuus gebleken om jezelf van de ene kant naar de andere kant van de map te bewegen. Echter, door meer de focus te leggen op de verhalende elementen van de game, brengt Rebellion met Zombie Army 4: Dead War ook hierin verandering. De cutscenes zijn een stuk uitgebreider en het verhaal heeft zowaar invloed op de wereld om je heen. Bovendien heb ik het idee dat de voice acting een stuk serieuzer is genomen, en dan bedoel ik niet alleen in de cutscenes. De verschillende speelbare helden hebben ook tijdens het omleggen van zombies interactie met elkaar. Als iemand bijvoorbeeld op een killing spree is en de sterren van de hemel speelt, worden hier heerlijke commentaren op gegeven door de andere personages. Dat geldt trouwens ook wanneer iemand buitengewoon slecht presteert of wanneer er iets bijzonders plaatsvindt in de omgeving. Deze kleine dialogen en grapjes zorgen ervoor dat de anders zo tergend lange schietsessies dragelijker worden. Bovendien komt deze actie-reactie de immersie van de gamer alleen maar ten goede.

Zombie Army 4: Dead War
  

3. Verschillen in personages

Een andere fijne toevoeging is het introduceren van verschillende personages met unieke vaardigheden. Persoonlijk vind ik het heerlijk om een keuze te kunnen maken uit verschillende personages met ieder onderscheidende vaardigheden. Hoeveel de krachten van de helden daadwerkelijk van elkaar verschillen, moet nog blijken, want daar was mijn speelsessie niet lang genoeg voor. Maar de aanwezigheid van unieke vaardigheden zorgt er over het algemeen voor dat er extra goed samengewerkt moet worden.

Zombie Army 4: Dead War
  

2. Harder, better, faster & stronger

Natuurlijk begon ik mijn speelsessie met de nodige voorkennis omdat ik de Trilogy heb gespeeld. Ik was dus maar al te goed voorbereid op de sniperzombies, die zich verstopt houden tussen kantelen van de daken. Nou hoor ik je denken; Zombies met snipers? Ja, zombies met snipers.
Deze bijzonder accurate, wezenloze scherpschutters hebben mij het leven vaak genoeg zuur gemaakt in het voorgaande deel. Rebellion heeft echter duidelijk zijn best gedaan om het zombie-arsenaal te vergroten, daar kwamen we snel genoeg achter.

Als je zombies met snipers al bijzonder vindt, kan ik maar beter niet beginnen over halfdode tanks. Deze bijzondere voertuigen worden bestuurd door zombies en zijn bijzonder dodelijk en dan heb ik het niet alleen over de kogels die ze afvuren. Samen met een collega dacht ik wel even de tank te bestormen. Echter, zonder veel te verklappen, kan ik wel vertellen dat de afloop anders was dan gepland…
En zo loop je gedurende de game nog een aantal (on)aangename verrassing tegen het lijf. Een ander voorbeeld is een soort shadow-zombie. Beter leg je deze ‘verassing’ maar meteen om want als je de schadow-zombie te dichtbij laat komen – zoals ik natuurlijk deed – neemt die je mee naar The Upside Down en dat is behoorlijk creepy…en pijnlijk!

 Zombie Army 4: Dead War
   

1.Onbezonnen co-op plezier

Ondanks de bovengenoemde toevoegingen, blijft ook het vierde deel de oude vertrouwde spin-off van Sniper Elite een game die volledig draait om plezier, chaos, teamwork en zombies. Héél, véél, zombies. Hoewel we vooral de campaign hebben gespeeld, kun je ook altijd nog aan de slag met de Horde-modus. In deze modus is het de bedoeling dat jouw team zoveel mogelijk waves overleeft terwijl je het opneemt tegen enorme groepen zombies.

We hebben ons kapot gelachen tijdens onze sessie van vier uur en wij hebben ons geen seconde verveeld. Natuurlijk speelt Zombie Army 4: Dead War ‘leentjebuur’ bij een hoop vergelijkbare games, zoals Left 4 Dead en Call of Duty: Zombies. Maar wat maakt dat uit bij een game zoals deze? Lekker zombies knallen met je vrienden is toch altijd leuk?

REACTIES (4) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord