25 manieren om te moorden in Hitman - Preview 

25 manieren om te moorden in Hitman - Preview 2016-02-10T14:32:00
Héél binnenkort begint de Hitman-beta maar Jan kon al eerder met die content stoeien op een geheime locatie in Londen. Doodsaai was dat allerminst.

Je kunt van alles vinden van de communicatie over hoe Square Enix en IO Interactive Hitman als episodes in de markt willen zetten maar over ding is iedereen het eens: PR-matig is het nu al de farce van het jaar. Dat gezegd hebbende, ik wil gruwelijk graag Hitman spelen en nu ik de eerste ‘chunk’ heb mogen uitproberen, is die honger alleen maar toegenomen.

In de aankomende papieren Power Unlimited, die volgende week in de winkels verschijnt of op je deurmat ploft staat een uitgebreide preview over alles wat ik heb gespeeld. Om mezelf niet te herhalen, pak ik de zaken online wat anders aan. Ik geef je 25 manieren die ik tegen ben gekomen om vijanden neer te halen, tijdens mijn vier uur spelen met Hitman. Onderstaande moordlijst is waarschijnlijk nog maar een topje van de ijsberg, want volgens de makers zijn er alleen in de Parijs locaties al honderden manieren om je van vijanden te ontdoen.

25 manieren om te moorden in Hitman

1.    De pianosnaar: tijdloos toepasbaar, effectief en clean. Je moet alleen wel je vijand ongezien en stilletjes besluipen.

2.    Fok een videorapportage op; loop door de opnamens van een tv-interview en de presentator en cameraman raken gefrustreerd en nemen een break. Jij verstopt snel een explosief in de camera en als de cameraman later de grote, corrupte, boef filmt voor een interview… boem!

3.    Nog meer televisievertier, nu volg je de cameraman richting het toilet, ramt hem knock-out en verkleed je als hem, om opeens heel dicht bij je target te komen en hem tot pulp te rammen met een hele dure vaas die in de buurt staat.

4.    Zet in een magazijn een stofzuiger aan, verstop je in de kast, wacht op de beveiliger die polshoogte komt nemen, klim uit de kast, besluip de guard, breek zijn nek en dump het lichaam in dezelfde kast waar je in verstopt zat.

5.    Wrik een reddingsboot op een jacht los met een koevoet, zodat de boot bovenop je slachotffer valt. Ongelukje…

6.    Plaats vakkundig explosieven en zorg dat tijdens het applaus de lichtbakken bovenop de modellen en de ontwerpers neer storten.

25 manieren om te moorden in Hitman - Preview

7.    Smijt een waterpomptang richting de slaap van een ober en dump zijn lichaam in een vrieskist.

8.    Maak een soepje met iets te veel cyaankali en serveer deze aan je doelwit.

9.    Mix, verkleed als ober, een specifiek drankje voor je doelwit en pas de ingrediënten zo aan dat het slachtoffer het tijdelijke met het eeuwige verwisselt.

10.  Sticht brand zodat, er totale paniek uitbreekt, je slachtoffer als een gek probeert te ontsnappen per   helikopter. Die helikopter zit natuurlijk al vol dynamiet.

11.  Die gekromde sierzwaarden in die glazen vitrines hangen daar natuurlijk niet enkel voor decoratie, toch?

12.  Pistool plus demper en van korte afstand schieten. Niet heel sexy, maar het werkt.

13.  Met een zware mitrailleur van langere afstand neermaaien. Nog onhandiger dan 12 maar het werkt ook.

25 manieren om te moorden in Hitman

14.  Zorg dat de wasbak in het toilet verstopt raakt, draai de kraan open en creëer een mini-overstroming. Leg vervolgens wat elektriciteitskabels in het water en zet op het juiste moment de schakelaar om.

15.  Werp een muntje in de buurt van een bewaker. Die hoort het muntje vallen en gaat op onderzoek uit. Schakel hem uit en gebruik zijn kleding om onopgemerkt verder te komen.

16.  Saboteer de terrasverwarmer(s). Al dat vrije gas en al die rokende gasten. Dat zorgt al snel voor een explosief geheel.

17.  Saboteer het vuurwerk. Je doelwit raakt geïrriteerd, neemt polshoogte en jij zit 300 meter verderop verscholen in een leegstaand gebouw met een superieure sniper voor het perfecte schot. Door het geluid zal niemand het geweerschot horen.

18.  Verkleed je als soldaat en schiet je wapenbroeders simpelweg neer met je AK47.

19.  Saboteer de schietstoel van een straaljager en verleid je target tot testpiloot. Succes verzekerd.

25 manieren om te moorden in Hitman - Preview

20.  Eeuwenoud trucje: doe het licht uit in de buurt van een monteur en deze zal altijd polshoogte nemen. Ram hem knock-out, trek zijn kleren aan en je hebt weer meer bewegingsvrijheid waardoor beveiligers jou eerder je gang laten gaan. Zodat je diezelfde guards met een klauwhamer kunt bewerken.

21.  Schiet met een (gedempt) pistool op een brandblusser vlak in de buurt van een bewaker.

22.  Of je pakt de brandblusser en gebruikt deze als slaghout. Werkt opvallend goed.

23.  Vanaf hoge balkonnetjes is het prima mogelijk om iemand een duwtje te geven.

24.  Je kunt guards trouwens ook, Splinter Cell-style, uit ramen en over relingen trekken.

25.  Iemand ziek maken door iets door zijn eten of drankje te doen, werkt ook prima. De persoon in kwestie spoedt zich naar het toilet om vervolgens te kotsen. Vervolgens drop jij een zwaar object op het achterhoofd van de kotskop.

25 manieren om te moorden in Hitman

Zo zijn er nog tientallen manieren om te moorden. Alleen al de keuze aan schietgerei, messen, zwaarden, zware voorwerpen en andere objecten om mee te knallen, steken en slaan biedt ontelbare mogelijkheden. De een wat bloederiger dan de ander. Ik ben benieuwd wat jullie allemaal voor moorddadigs goed in de beta ontdekken!

REACTIES (29) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord