Update: Nintendo zet fanmade 2D Breath of the Wild stop 

Update: Nintendo zet fanmade 2D Breath of the Wild stop 2017-05-02T13:57:51
Het zat er aan te komen: iemand heeft een speelbare versie gemaakt van het 2D Breath of the Wild-prototype die Nintendo eerder dit jaar onthulde. Het project was bedoeld om de engine van het spel te testen, maar is nu dus door een fan omgezet in iets wat door iedereen te spelen is.

Update:

Helaas! Zoals een aantal lezers hieronder al voorspelden: 'Breath of the NES' van Hobby-ontwikkelaar Winter Drake is door Nintendo stopgezet. De ontwikkelaar van de fanmade versie van het Breath of the Wild-protoype plaatste de brief van die hij van de advocaat van Nintendo ontving op Twitter. Ondanks dat het feit dat Winter Drake vanaf nu geen gebruik meer mag maken van 'Intellectual Property' van Nintendo, werkt hij door aan zijn game. Hij stapt vanaf nu over naar eigen personages en ontwerpen.

REJECTED!

Origineel bericht:

Gamers van over de hele wereld keken verbaasd op toen Nintendo onthulde dat ze een 2D-prototype van The Legend of Zelda: Breath of the Wild hadden gemaakt om de engine van de game te testen. De demo leek op een verbeterde versie van de originele The Legend of Zelda die in 1986 in Japan verscheen, waar de speler in een open wereld van scherm naar scherm bewoog met enkel een zwaard en een schild om zich te verdedigen. De franchise is door de jaren heen veel veranderd, maar menig gamerhanden begonnen toch te jeuken na het zien van deze klassieke interpretatie van een modern spel.

Het heeft dan ook niet lang geduurd voordat een Zelda-fan het prototype omzette in iets speelbaars. Hobby-ontwikkelaar Winter Drake ontwierp 'Breath of the NES' in een paar maanden tijd volledig in Game Maker Studio. In een interview met Kotaku gaf Winter Drake aan dat het project nog in een vroeg stadium van ontwikkeling is en dat hij van plan is meer omgevingen met puzzles en dungeons aan het spel toe te voegen.

De huidige versie is te downloaden via itchio en bevat een omgeving waar spelers bomen om kunnen hakken, pijlen kunnen schieten en zelfs een korok leaf gebruiken om vijanden op nieuwe manieren te verslaan. Met nieuwe belichting, effecten en schaduwen ziet de game er nu al beter uit dan het prototype die Nintendo kortgeleden onthulde.

Breath of the NES

Winter Drake hoopt dezelfde vrijheid die de speler in The Legend of Zelda: Breath of the Wild krijgt na te bootsen in 'Breath of the NES'. De ontwikkelaar is van plan om aan de game door te werken tot Nintendo het niet meer toe laat, maar zet het project daarna wel door met eigen personages en ontwerpen. 

REACTIES (34) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord