YouTube herziet regels rondom Content ID claims 

YouTube herziet regels rondom Content ID claims 2016-04-29T12:12:04
YouTubers worden binnenkort gecompenseerd voor valse content ID claims. Nu is het zo dat YouTubers geld mislopen wanneer iemand claimt dat de video gestolen is, maar dat gaat veranderen. Als blijkt dat die beschuldiging vals is krijgen YouTubers hun geld alsnog. Als de claim klopt, krijgt de andere partij het geld.

Als YouTubers op dit moment een content ID claim (vanwege copyrightschendingen) aan hun broek krijgen, wordt het geld wat ze voor de video krijgen direct stopgezet. Als die beschuldiging onterecht is, krijgen ze het geld wat de video in die tijd van de claim ophaalde niet terug. Dat gaat binnenkort veranderen, zo heeft YouTube aangegeven.

"Currently videos that are claimed and disputed don't earn revenue for anyone, which is an especially frustrating experience for creators if that claim ends up being incorrect while a video racks up views in its first few days"

YouTube

Met de nieuwe regeling blijven er gewoon reclames op de video en komt er dus geld binnen. Aan het eind van de claim, als blijkt wie er gelijk heeft, wordt de partij die recht heeft op het geld gecompenseerd met het verkregen bedrag.

"When both a creator and someone making a claim choose to monetise a video, we will continue to run ads on that video and hold the resulting revenue separately. Once the Content ID claim or dispute is resolved, we'll pay out that revenue to the appropriate party"

YouTube

In de komende maanden wordt het systeem in gebruik genomen. Daarnaast maakt YouTube bekend dat er hardere maatregelen getroffen gaan worden tegen partijen die vaak een onjuiste content ID claim neerleggen. 

REACTIES (20) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord