Xbox One: Kinect is nog steeds verplicht 

Xbox One: Kinect is nog steeds verplicht 2013-06-20T12:37:09
De hele gamewereld stond gisteren op z’n kop toen bekend werd dat Microsoft een deel van haar Xbox One beleid aanpast. Tenminste een ding is onveranderd gebleven en dat is dat Kinect nog steeds nodig is...

Hoe je het ook went of keert, de plotselinge ommekeer van Microsoft sloeg in als een bom. Toch zal ondanks alles Kinect nog steeds nodig zijn om de Xbox One te gebruiken en ook zul je nog steeds je games moeten installeren.

"We still believe Kinect is a really critical part of the architecture. We think it changes the way you can interact with your experiences, being able to control the box with your voice or with gestures, being able to do Skype.”

Tevens zal het swappen tussen je apps en games en Smart Match, de handige feature die ervoor zorgt dat je geen cheaters tegenkomt bij match making, ook niet verdwijnen. Daarbij komt ook kijken dat je bij welke Xbox One dan ook door je eigen gedownloade games in je Games Library kunt scrollen. Family Sharing zal daarentegen niet meer doorgaan.

Maar wat betekent dit eigenlijk voor games als TitanFall en Forza? De features berusten toch op het altijd online gebeuren van de Xbox One? Volgens Whitten van Microsoft hoeven de devs zich geen zorgen te maken aangezien ze niet van plan zijn om hun online strategie zo drastisch aan te passen. Voor games die dus op een unieke manier gebruik maken van de cloud, zullen we dus wel nog steeds een internetverbinding nodig hebben. "Het ligt allemaal aan de game-ervaring en hoe devs gebruik gaan maken van de Xbox One features."

Mooi om te zien dat Microsoft toch nog naar de community heeft geluisterd, of hebben we het aan Sony te danken? Anyway, gelukkig zijn niet alle unieke features van de Xbox One verdwenen, anders zou het alleen maar een 360 versie 2.0 zijn, of niet dan?

REACTIES (100) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord