Xbox-bazen reageren op Unreal 5 Engine-onthulling op PlayStation 5 

Xbox-bazen reageren op Unreal 5 Engine-onthulling op PlayStation 5 2020-05-14T08:53:34
Hoewel Xbox-bazen Phil Spencer en Aaron Greenberg (natuurlijk) niet ingingen op de PlayStation 5-hardware waarop de nieuwe Unreal 5 Engine werd gepresenteerd, hebben ze niets dan lof voor hetgeen Epic Games afgelopen woensdag liet zien.

Afgelopen woensdag toonde Epic Games een eerste voorproefje van de Unreal 5 Engine. En hoewel het een techdemo was van een niet-bestaande game, kunnen we niet anders zeggen dan dat het er ongelofelijk mooi uitzag. Nu hebben twee hoge piefen van Xbox ook gereageerd op de demo en hebben niets dan lof voor de software die Epic Games heeft getoond. Unreal 5 draait namelijk (natuurlijk) ook op Xbox Series X.

"Ongelofelijk werk van Epic Games", liet Phil Spencer weten (de hoogste in de boom bij Xbox). Daarnaast stipte hij aan dat veel van de Xbox Game Studios gebruikmaken van Unreal om hun games te ontwikkelen zoals bijvoorbeeld Ninja Theory dat onder andere Senua's Saga: Hellblade II maakt. Of de studio daadwerkelijk al Unreal 5 tot hun beschikking heeft, liet hij dan weer niet los. Maar het moge duidelijk zijn dat hij enthousiast is over de technologie en hij 'niet kan wachten om de Unreal 5-innovaties tot leven te wekken op Xbox Series X'. 

Ook marketingbaas Aaron Greenberg was te spreken over Unreal 5. "Super indrukwekkend!", zo stelde hij in een tweet. "Kan niet wachten om het te zien draaien op 's werelds meest krachtige console.

De demo, met de naam Lumen in the Land of Nanite, is dus geen échte game, maar wel speelbaar. Deslaniettemin moeten studio's toch nog even wachten tot ze gebruik kunnen maken ven de engine: Epic brengt deze pas in 2021 uit.

Check hieronder demo en laat ons weten wat jij van de presentatie vond!

REACTIES (25) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord