Wii U zeer aantrekkelijk voor indie developers 

Wii U zeer aantrekkelijk voor indie developers 2012-11-19T09:58:11
Oké, die day one update bezorgt ons straks veel spataderen, maar de Wii U eShop lijkt een paradijs te worden voor indie developers!

De Wii U is uit in Amerika en natuurlijk is niet iedereen enthousiast. Toch lijken de meeste critici het eens te zijn dat de eShop er verdomd fijn uitziet. Zeker als je kijkt naar Nintendo’s eerdere online shops, die meer op crappy snuisterijenwinkels leken, gerund door een eng kattenvrouwtje die je vervloekt als je geen fooi geeft. Ook aan de achterkant van de eShop heeft Nintendo een metamorfose ondergaan, volgens indie developers.

Mikael Haveri, marketing manager voor Trine 2: Director’s Cut, schildert in ieder geval een fantastisch beeld via IGN:

“We can set our own pricing and actually continuing on that by setting our own sales whenever we want. It is very close to what Apple and Steam are doing at the moment, and very indie friendly.”

Fijn dat Nintendo eindelijk in 2006 is aanbeland. Maar wacht even; waar ze echt een groot pluspunt mee halen, ten opzichte van de concurrentie, is dat developers gratis patches in de eShop kunnen plaatsen. Onder andere Microsoft vraagt grof geld voor de keuring van zelfs de kleinste updates. Om die reden weigerde Phil Fish van Fez een gamebreaking bug te fixen.

eShop

Goed nieuws dus, voor de indie scene én de Nintendo fanbase, die toch wel houdt van eigenzinnige gamepies. Het staat in schril contrast met het Nintendo van de Wii, die nog berucht stond om z’n evil verdiensystemen, waarbij downloadables eerst een bepaalde hoeveelheid moesten hebben verkocht, voor er geld werd uitgekeerd!

Naast Trine 2: Director’s Cut, zal de Wii U eShop op dag 1 ook downloads van boxed games en exclusieve demo’s bevatten. 

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord