Wii U idee al in 2008 

Wii U idee al in 2008 2013-01-15T13:11:37
De Wii U ligt nu een paar weken in de winkels en Nintendo doet nog maar eens een boekje open over de ontwikkeling van de nieuwe console. Zo laat Nintendo weten al sinds 2008 bezig te zijn met de Wii U!

Satoru Iwata, president van Nintendo, voelt zich een klein beetje genaaid. Volgens hem waren ze al in 2008 bezig met het bedenken van de Wii U en toen al bepaald dat de console een tweede scherm moest gaan krijgen. Dat is ver voordat de tablet-boom begon en ook ver voordat de iPad uitkwam. Toch lijkt het nu alsof Nintendo gewoon een tablet controller heeft gemaakt en eigenlijk gewoon de trend volgde.

Volgens Iwata is dat dus niet eerlijk, aangezien Nintendo al veel eerder het concept had bedacht. Hij zegt:

Wii U

“We began talking about having another screen being a good idea around 2008. So, in 2009, just as we began to press forward with this idea, sure that we were on the right track, this thing called an ‘iPad’ came into the world. 2.5 years after the debut of the iPad, when we were announcing the Wii U, it was the start of the tablet boom, the reaction was, ‘Nintendo’s just added a tablet to a game console, and there’ll be no revolution this time.’”

Volgens Iwata was Nintendo dus al lang bezig met het ontwikkelen van de Wii U, voordat de iPad uberhaupt bestond. Iwata blijft er dan ook op hameren dat de Wii U een eigen idee is van Nintendo en niet het volgen van een trend.

REACTIES (29) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord