Wereldrecord Donkey Kong wederom verbroken  

Wereldrecord van Donkey Kong wederom verbroken 2018-02-05T11:02:53
Het record van de arcade-klassieker Donkey Kong is verbroken. Het is Robbie Lakeman gelukt zijn eigen score, die hij in december behaalde, te verbreken, net nadat zijn vorige record officieel erkend werd!

Donkey Kong-speler Robbie Lakeman is goed bezig. In december lukte het hem om het wereldrecord Donkey Kong te verbreken met 1,230,000 punten. Net nadat deze score was goedgekeurd, wist hij het alweer te verbreken met een verbluffende 1,247,700. Het volledige potje is hier te zien. Het duurt wel drie uur en de beeldkwaliteit is kut, maar here you go:

Twin Galaxy moet deze score vooralsnog legitiem verklaren, maar met dit videobewijs is het wel duidelijk te zien dat het eerlijk is gegaan. Sowieso heeft de betrouwbaarheid van Twin Galaxy nogal een snoekduik genomen. De Amerikaanse organisatie die wereldrecords van videogames goedkeurt en bijhoudt, moest recentelijk namelijk een record ongedaan maken dat 35 jaar geleden behaald was in een Atari 2600-game genaamd Dragster.

Tod Rogers loog over een record dat hij had behaald in een Atari 2600-game genaamd Dragster. Het is een korte racegame en hij beweerde een record te hebben behaald dat letterlijk onmogelijk is. Tod zei dat hij de race in de tweede versnelling begon en daarom het record wist te behalen. Hij heeft dit alleen nooit op video weten te reproduceren. 

Het record werd legitiem verklaard door een Twin Galaxy-medewerker, waarvan later werd ontdekt dat hij en Tod vrienden waren. Tod heeft ook een tijdje bij Twin Galaxy gewerkt en toen heeft hij een heleboel bizarre records in de database opgeslagen die hij zogenaamd gehaald had. Bijvoorbeeld zijn score van Donkey Kong, dezelfde Donkey Kong als waar dit nieuwtje over gaat, was 15 miljoen… right. Zie deze video voor meer informatie.

Donkey Kong was het begin voor de carrière voor zowel de enorme gorilla en natuurlijk onze favoriete Italiaanse, baanloze snorremans; Mario. We weten vrij zeker dat dit geweldige spelletje bij ons op de arcadekast staat, maar Tetris houdt ons te goed in zijn blokkerige greep… 

REACTIES (7) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord