'Cyberpunk 2077’s wereld is helemaal met de hand gemaakt' 

'Wereld van Cyberpunk 2077 is met de hand gemaakt' 2019-01-15T14:44:59
De wereld van Cyberpunk 2077 is helemaal met de hand gemaakt. Dat heeft de lead cinematic animator van CD Projekt RED in een interview met een Franse website verteld. De Poolse animator werd ook gevraagd hoe groot de wereld precies zou worden, maar daar kon hij geen concreet antwoord op geven.

De lead cinematic animator van CD Projekt RED, Maciej Pietras, heeft in een interview met het Franse JeuxActu laten weten dat de wereld van Cyberpunk 2077 totaal met de hand gemaakt is. Dat betekent dus dat niets procedureel is, niets wordt automatisch gegenereerd door de (engine van de) game, overal zit de persoonlijke inbreng van een developer achter. Gamerant heeft het interview vertaald, waarin Pietras onder meer werd gevraagd naar de grootte van de wereld.

De Poolse animator kon geen concreet antwoord geven op deze grootte, omdat de wereld van Cyberpunk, in tegenstelling tot die van The Witcher 3, een veel verticalere wereld is dan die van zijn voorganger. Een verklaring van Pietras voor die verticale wereld is de hoeveelheid (hoge) gebouwen die bijna allemaal te verkennen zijn. Een metrische inschatting is daarom erg moeilijk, volgens Pietras:

To compare Cyberpunk 2077 to The Witcher 3, let’s say that the world of the latter was very vast in its length. It was an open world made of very large natural landscapes. Going from point A to point B took a lot of time, because you were riding, but also because it was a game that stretched horizontally. The world of Cyberpunk 2077 is above all a vertical world, with buildings everywhere, and in this, it is difficult for us to establish a metric comparison. The game will allow you to enter many buildings, knowing that everything was done by hand, because we believe that quality comes first through manual creation, nothing is procedural in our world. It is in this that the city of Night City will be vast to go, thanks to this verticality.

Uit Pietras woorden kan je opmaken dat CD Projekt RED oog voor detail heeft bij het maken van Cyberpunk 2077. Alles zou met de hand gemaakt zijn. Dat is niet bepaald gek, want in november liet de Poolse studio nog weten dat Cyberpunk 2077 ‘net zo verfijnd zou worden als Red Dead Redemption 2.’ De gameplay-video van bijna een uur liet al zien dat Projekt RED wederom voor goud wil gaan met Cyberpunk 2077.

REACTIES (24) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord