Watch Dogs: Legion-regisseur geeft interview als in-game personage 

Watch Dogs: Legion-regisseur geeft interview als in-game personage 2020-01-27T15:03:09
Het is altijd leuk om nieuwe informatie te krijgen over een game waar we naar uitkijken, maar Watch Dogs: Legion-regisseur Clint Hocking heeft een manier gevonden om het nog iets leuker te maken: door het interview letterlijk in de game zelf te geven!

De creative director van Watch Dogs: Legion heft een interview gegeven vanuit de game zelf. Op deze manier komen we meer over de game te weten, terwijl we ook meteen de game te zien krijgen. In de onderstaande video kan je het hele interview bekijken, evenals het proces vooraf. Net zoals met ieder personage, moest het gezicht van Clint Hocking namelijk gescand worden. Zo werd er een volledig personage voor hem in de game nagemaakt, maar niet alleen voor hem. Want voor een interview heb je twee personen nodig!

De interviewer was BBC-presentator Marc Cieslak, die dus ook een in-game personage heeft gekregen. Dit is uiteraard een leuke manier om een interview te geven en de aandacht van veel mensen is al meteen getrokken, wat ze bij BBC ook niet onbelangrijk vinden. Maar aangezien het een interview is, gaat het nog steeds om de kwaliteit van de vragen. Dus, wat hebben Cieslak en Hocking in dit interview besproken?

Toen Cieslak vroeg waarom de game in Londen plaatsvindt, gaf Hocking het volgende antwoord:

Well you know Marc, I think London is an incredible city to set a video game in. Just full of culture, historic landmarks and all kinds of amazing places that people want to go to and visit.

Dan haalt Cieslak Brexit aan, want mocht je het niet weten: zoals BBC het beschrijft, vindt Watch Dogs: Legion plaats in een ‘post-Brexit dystopian Britain as an oppressive surveillance state, where the player assumes the role of a hacker intent on bringing down the system by recruiting others to their cause’. Brexit is een controversieel onderwerp en Cieslak vraagt zich af waarom ze bij Ubisoft ervoor hebben gekozen om het in de game te stoppen. Dit is het antwoord van Cieslak:

Well, I look at it as a creator of culture. If we were creating films or movies or books, it’s the same with video games. It’s our responsibility to look at the things that are happening in the world around us and have something to say about that. To create something that’s meaningful, that people can look at and engage with and it speaks to the world that they live in.

Watch Dogs: Legion

Watch Dogs: Legion zou eigenlijk 6 maart verschijnen, maar werd een tijdje geleden uitgesteld. Het is nog niet duidelijk wanneer de game wél uitkomt. Wist je dat je in Watch Dogs: Legion als iedere NPC kan spelen? Dat is een hele hoop werk voor Ubisoft, maar ze geven dan ook aan dat er maar liefst 20 verschillende versies van het script zijn.

REACTIES (3) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord