Vrouwelijke CS:GO-spelers gaan pestkoppen aanpakken 

Vrouwelijke CS:GO-spelers gaan pestkoppen aanpakken 2018-04-12T13:30:47
Een groep vrouwelijke CS:GO-spelers komen samen om pestkoppen terug te pakken. Ze noemen zichzelf de Bully Hunters en gaan vanaf vandaag aan de slag.

Een groot aantal aan vrouwelijke elite gamers zijn samengekomen om pestgedrag in CS:GO aan te pakken. Ze focussen zich voornamelijk op vrouwen die worden lastiggevallen en beledigingen te horen krijgen naar aanleiding van hun geslacht.

Bully Hunters

Het idee is dat de Bully Hunters (zo noemt de groep zichzelf) opgeroepen kunnen worden door iemand die gepest wordt tijdens een match. Een aantal van de beschikbare Bully Hunters zullen dan je potje joinen om de pestkop in te maken, zodat ze hopelijk hun muil houden.

The time for harassment in CS:GO is finally up.  A collective of gamers, brands and organizations have teamed up to create a first-of-its-kind global tool that connects victims of in-game harassment with gamers who want to help, called the Bully Hunters. The Bully Hunters are a vigilante hit squad of elite female gamers who have banded together to end sexual harassment and abuse in the popular game CS:GO.

Veel grote streamers staan achter deze beweging, waaronder ZombieUnicorn, SteelSeries, Vertagear en CyberPowerPC. Sommige Bully Hunters zullen ook streamen wanneer ze op pad gaan om deze wandaden te bestrijden. De voornaamste reden voor het ontstaan van deze groep is het feit dat 21 miljoen vrouwen hebben gerapporteerd dat ze seksueel lastig worden gevallen wanneer ze proberen te gamen. Dit wordt echter alleen beweerd door de groep, er zijn geen bewijzen om dit enorme getal te bevestigen.

In principe mag iedereen een Bully Hunter worden, maar er gaat wel een evaluatie aan vooraf. Het is namelijk belangrijk dat leden van de Bully Hunters daadwerkelijk goed kunnen spelen, anders is het nogal lullig als ze ingemaakt worden door de pestkoppen.

Vanaf vandaag zijn de Bully Hunters dus actief, dus als je CS:GO speelt kom je ze mogelijk tegen. Ze zijn van plan om dit initiatief voor een lange tijd door te zetten en we zullen zien of het voor een verandering zal zorgen in het gedrag van irritante CS:GO-spelers.

REACTIES (21) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord