Vrouw betaalt studie met zeldzame game 

Vrouw betaalt studie met zeldzame game 2013-04-21T15:26:08
Meest opmerkelijke verhaal van deze week komt uit Gastonia, een dorpje in de Amerikaanse staat North Carolina. Aldaar deed een jonge vrouw de videogamevondst van haar leven!

We hebben het allemaal wel een keer meegemaakt: je staat in een tweedehands gameshop, een beetje aan het rondkijken of je nog wat koopjes kunt vinden. Dan, helemaal achteraan de eindeloze rij oude Xbox-spellen, zie je tussen de zeventien exemplaren van Forza Motorsport en de twaalf kopietjes van PES 6 ineens het zeldzame Star Wars: Knights of the Old Republic II – The Sith Lords liggen. En dat voor minder dan een tientje! Met bezwete handjes begeef je je richting de kassa en reken je af, je elk moment afvragend wanneer de winkelbediende gaat zeggen dat het om een vergissing gaat. "Oh sorry, ik zie dat de 3 vooraan de prijs is weggevallen". Maar nee, met de bon in je hand en de game in je andere, loop je met een triomfantelijk gevoel naar buiten. Alsof je een zojuist een eeuwenoude Inca-schat hebt gevonden in de sloot achter je huis. 

Iets soortgelijks overkwam een Amerikaanse vrouw uit een dorpje in North Carolina, alleen dan met een factor 1000. In haar plaatselijke gamesgrootgrutter spotte de lucky chick namelijk een exemplaar van de NES-titel Stadium Events, a.k.a. één van de meest zeldzame videogames ooit gemaakt. Straatwaarde: een kleine 15.000 dollar. Prijs in de winkel: 7,99 bucks. Voordat ze kans had flauw te vallen van opwinding, rekende ze de game af. Eenmaal thuis plaatste de nouveau riche het spelletje direct op een online gameverkoopsite, alwaar liefhebbers nog altijd een bod (startprijs: 12.000 dollar) kunnen doen. De vrouw is van plan om met de winst haar studie te bekostigen. In de tussentijd voelt ze zich alsof ze de loterij heeft gewonnen:

"Only select few friends and family know about this. Those that know are very happy and excited for us because luck like this doesn’t come our way very often." 

Wat een verhaal! Wat is jouw mooiste tweedehands koopje op gamegebied?

stadium events 

REACTIES (57) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord