Vliegen niet mogelijk in Watch_Dogs 

Vliegen niet mogelijk in Watch_Dogs 2013-08-13T16:09:36
Watch_Dogs gaat een enorme open wereld worden. Een speeltuin vol technologische snufjes, dynamische interactie, levendige NPC’s en spannende opdrachten. In zo’n wereld moet je veel verplaatsen, en dat zal in Watch_Dogs dus niet met vliegtuig of helikopter kunnen.

Ter land en ter zee, daar zal het bij blijven in Ubisoft’s aankomende Triple A titel. In een interview gaf Dominic Guay (die door zijn vrienden zo begroet wordt) aan dat het niet bij het spel zou passen om via vliegtuigen, helikopters of luchtballonnen te kunnen reizen. Guay, overigens de senior producer van Watch_Dogs, zei dat het niet bij de kern van de ervaring die ze willen overbrengen zou passen. Het idee om zomaar in een vliegtuig te kunnen stappen zou niet bijdragen aan de sfeer die in Watch_Dogs opgeroepen moet worden.

Watch Dogs

In hetzelfde interview maakte Guay wel bekend dat het mogelijk zou zijn om buiten de grenzen van Chicago te vertoeven. Je kunt de stad dus verlaten, al heeft Guay hier verder niks over toegelicht. Naast vliegtuigen en helikopters is er wel een behoorlijke hoeveelheid aan andere vormen van transport. Guay vertelde het volgende:

“Players will be able to drive any wheeled vehicles, from trucks to motorcycles or boats. This will allow them to explore the city proper, the rivers, the lake and even beyond the limits of Chicago.”

Watch Dogs

Als je het citaat snel leest lijkt het net alsof de boten ook wielen hebben. Of een boot het gemis van een helikopter zal kunnen compenseren moeten we nog maar zien. Tegelijkertijd is het een begrijpelijke keuze: het benauwende, grimmige en donkere sfeertje van Watch_Dogs lijkt wel aan waarde te zullen verliezen wanneer je in een dubbeldekker al barrel-rollend iemand achtervolgt.  

REACTIES (85) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord