Vlambeer krijgt weer vertrouwen in Microsoft 

Vlambeer krijgt weer vertrouwen in Microsoft 2013-12-19T13:33:21

De Nederlandse studio Vlambeer had onlangs kritiek op het Indie-beleid van Microsoft. Ze vonden het oneerlijk dat de kleine zelfstandige ontwikkelaars aan dezelfde eisen moesten voldoen als games van een grote uitgever. Zij stonden niet alleen in hun kritiek, er waren meerdere partijen die aanmerkingen op het beleid hadden.

Ridiculous Fishing screenshot

Nu laat Rami Ismail van de Nederlandse studio in een interview weten, dat Microsoft met het ID@Xbox-programma een stap in de goede richting zet. ID@Xbox laat ontwikkelaars zelf games uitgeven op de nieuwste Microsoft console en stelt een aantal dev kits beschikbaar voor de programmeurs. Er zit echter een nadeel aan volgens Rami. In de kleine lettertjes staat namelijk dat als een ontwikkelaar gebruik gaat maken van het programma, het spel tegelijk op een Xbox One als op een ander platform moet verschijnen. Je kunt dus niet eerst een PC-versie maken en daarna naar de Xbox One brengen.

"Now, the program is good. We are in ID@Xbox, and it’s a good program. You get the dev kits, it’s standardised. There’s no big surprises anywhere except for one thing, and that’s launch parity."

Indies hebben simpel weg niet het geld om meerdere versies van een spel te maken. Toch beschouwt Rami dit als een grote stap in de goede richting. Zo vindt hij het een goed programma, met een nadeel. Het is te hopen dat Microsoft dit in de toekomst verandert en dat de deur voor iedere kleine ontwikkelaar helemaal openstaat. De eerste stap in de goede richting is gezet en wordt gelukkig ook opgemerkt.

 

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord