Vlambeer: ‘een non evil free-to-play model bestaat niet’ 

Vlambeer: ‘een non evil free-to-play model bestaat niet’ 2013-03-18T15:32:38
Vlambeer, de mannen achter Ridiculous Fishing vinden dat devs niet bang moeten zijn om een paar dollar te vragen voor een game in de app store.

Volgens de Nederlandse dev Vlambeer is het onmogelijk om free-to-play modellen te hanteren zonder dat je overkomt als geldzuigend bedrijf. Aangezien je micro-transacties moet implementeren om geld te verdienen en dit schiet bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Ridiculous Fishing, de iOS-game die Vlambeer vorige week lanceerde, kost je al snel drie dollar in de app store, en voor een iOS-game is dat aardig wat. Toch vindt de game gretig aftrek in de app store.

Ridiculous Fishing

Bij Vlambeer vinden ze dat een dev niet bang moet zijn om gewoon een paar dollar/euro voor een complete game te vragen. Het probleem is dat als je 0,99 cent vraagt, je een enorme hoeveelheid games moet verkopen om te kunnen overleven als indie developer. Daarnaast is het ook een psychologisch ding, mensen denken toch vaak dat als iets duurder is, het ook automatisch beter is. De andere optie is dan om microtransacties in je game te verwerken, maar dat wordt dan vaak als uitmelkerij gezien. Eigenlijk zijn wij gamers maar een lastig te pleasen volkje… Vlambeer zelf zegt er het volgende over:

A direct result of the whole race-to-the-bottom in prices is the prevalence of free-to-play on iOS – it seems to be a safer bet. But since its almost impossible to do free-to-play in a non-evil way and without sacrificing the elegance of your game design, we’ll prefer to charge $3.

Wat denken jullie er van? Koop je inderdaad liever een volledige game voor een paar euro? Of wil je alles gratis, en ga je vervolgens, net als Wouter, afgeven op de makers van het spel dat je niet verder komt tenzij je betaalt?

REACTIES (23) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord