Vlambeer brengt boek en updates uit ter ere van zesjarig bestaan 

Vlambeer brengt boek en updates uit ter ere van zesjarig bestaan 2016-08-09T10:15:28
De Nederlandse gamestudio Vlambeer wordt 1 september zes jaar oud en om dat te vieren hebben ze een flinke lading patches uitgebracht voor hun games, zoals Luftrausers en Ridiculous Fishing. Naast de updates voor hun catalogus heeft de studio ook een artbook uitgebracht met 152 pagina's aan geschiedenis, concept art en verhalen over het verleden van Vlambeer.

Vlambeer was 1 september 2010 opgericht door Rami Ismail en Jan Willem Nijman, die in de kleine zes jaar dat de studio bestaat al flink wat succesvolle games op hun CV hebben staan, zoals Super Crate Box, Ridiculous Fishing en Luftrausers. In de aankondiging van de zesde verjaardag op het blog van Vlambeer leggen de ontwikkelaars uit dat ze in de zes jaar dat de studio bestaat ook een aantal fouten hebben gemaakt, die ze nu met een flinke lading patches recht willen zetten.

Belachelijke vissers

Zo komen Super Crate Box en Gun Godz beide uit als freeware games, met deze keer ook versies voor Mac en Linux. Serious Sam: The Random Encounter, een van de eerste games van Vlambeer, krijgt ook een update voor PC en ook hier ports naar Mac en Linux. De mobiele games van Vlambeer, Super Crate Box iOS en Ridiculous Fishing, krijgen patches die betere ondersteuning bieden voor nieuwe apparaten en resoluties. 

De launch van Nuclear Throne, de meest recente game van Vlambeer, krijgt ook een patch op alle platforms. Het bedrijf ligt in de blogpost toe dat het patchen van de Playstation-versie niet helemaal soepel verliep door het certificeringsprocess dat elke patch moest doorlopen, maar dat ze nu voor PC, Mac, Linux en PS4 een update klaar hebben staan die de problemen met de huidige versie fixt.

Naast de dikke lading updates die uitkomen over het portfolio van Vlambeer heen, heeft de Nederlandse studio ook een boek uitgebracht: 120 years of Vlambeer and Friends. In het boek staat artwork van de games van Vlambeer, verhalen over de ontwikkeling en het verleden van de studio. Het boek is samengesteld door dezelfde man die verantwoordelijk was voor het Killzone artbook, Arjan Terpstra. Naast de standaarduitvoering van €35 hebben ze ook een limited edition te koop voor ongeveer €100, die gesigneerd is door zowel Ismail als Nijman en wordt geleverd met alle games van Vlambeer, een kladblok en een premium verpakking.

Vlambeer: stuur mij de limited edition

REACTIES (2) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord